Voordijk

Plaats
Buurtschap
Heusden
Langstraat
Noord-Brabant

Voordijk

Terug naar boven

Status

- Voordijk is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de subregio Langstraat, gemeente Heusden. T/m 30-4-1935 deels gemeente Vlijmen, deels gemeente Hedikhuizen. Per 1-5-1935 over naar gemeente Vlijmen (in zijn geheel), in 1997 over naar gemeente Heusden.

- De buurtschap Voordijk valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Vlijmen, deels onder het dorp Haarsteeg.

- De buurtschap Voordijk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Voordijk ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Vijfhoevenlaan (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de Verdilaan en de Biesheuvellaan), Hongarenburgweg, Tuinbouwweg (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de weg Mommersteeg), Kavelingweg, Inlaagdijk en Vergereindseweg (het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de wegen Inlaagdijk en Oude Haven). De buurtschap ligt direct NO van het dorp Vlijmen, direct O van het dorp Haarsteeg, NO van het dorp Nieuwkuijk, ZO van het dorp Hedikhuizen, ZZW van het dorp Bokhoven, ZW van het dorp Engelen en NW en W van de stad 's-Hertogenbosch.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Voordijk omvat ca. 100 huizen met ca. 250 inwoners.

Reactie toevoegen