Vliet (Oerle)

Plaats
Buurtschap
Veldhoven
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Vliet (Oerle)

Terug naar boven

Status

- Vliet is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en in de streek Kempen, gemeente Veldhoven. T/m 30-4-1921 gemeente Oerle.

- De buurtschap Vliet valt onder het dorp Oerle, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Veldhoven.

- De buurtschap Vliet heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al kunnen de straatnamen Grote Vliet en Kleine Vliet je daar wel een vermoeden van geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Vliet ligt rond de wegen Grote Vliet (met uitzondering van het uiterst Z gedeelte van deze weg, dat onderdeel is van de buurtschap Toterfout), Kleine Vliet en Wintelresedijk (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de wegen Kleine Vliet en Hoogeind). De buurtschap ligt WNW van het dorp Oerle, W van het dorp Veldhoven en de stad Eindhoven, NNO van het dorp Knegsel, O van het dorp Vessem en ZZO van het dorp Wintelre.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Vliet omvat ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen