Vlas

Plaats
Buurtschap
Someren
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Vlas

Terug naar boven

Status

- Vlas is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Someren.

- De buurtschap Vlas valt grotendeels onder het dorp Someren-Eind, deels onder het dorp Someren, en voor een klein deel onder het dorp Someren-Heide. Voor de postadressen valt het deel van de buurtschap dat onder het dorp Someren valt ook onder dat dorp, maar voor de Eindse en Heidse delen van de buurtschap vallen de postadressen eveneens onder het dorp Someren (net als die van Someren-Eind en Someren-Heide zelf), omdat deze dorpen in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam hebben gekregen in het postcodeboek.

- De buurtschap Vlas heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Vlas ligt rond de wegen Zandstraat (het gedeelte van deze straat ZW van het kruispunt met de weg Ruiter), Driehoekstraat (het gedeelte van deze straat ZO van het kruispunt met de Zandstraat), Vlasstraat, De Schans, Breestraat, Heikomstraat, Hoeksestraat, 't Hoekske, Boerenkamplaan (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Someren-Eind; W zijde), Lavallestraat, Braamstraat, Korteweg (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Someren-Eind), Brimweg, Laarstraat, Heistraat, Haagdoornweg en Ploegstraat (het gedeelte van deze straat NO van het kruispunt met de Laarstraat). De buurtschap ligt direct W en direct NW van het dorp Someren-Eind, Z van het dorp Someren, NO van het dorp Someren-Heide, W van het dorp Heusden en NO van het dorp Sterksel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Vlas omvat ca. 170 huizen met ca. 425 inwoners.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving Vlas, met laagsteprijsgarantie!

Reactie toevoegen