Vissershoek

Plaats
Buurtschap
Goeree-Overflakkee
Zuid-Holland

Vissershoek

Terug naar boven

Status

- Vissershoek is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, gemeente Goeree-Overflakkee. T/m 1965 gemeente Ouddorp, in 1966 over naar gemeente Goedereede, in 2013 over naar gemeente Goeree-Overflakkee.

- De buurtschap Vissershoek valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Ouddorp.

- De buurtschap Vissershoek heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Vissershoek ligt rond de wegen Westeinde, West Nieuwlandseweg, Poldersbos, Groenedijk, Westhoofdduinpad, Klingendaal en Vrijheidsweg (het gedeelte van deze weg ZW van het kruispunt met de Groeneweg). De buurtschap ligt onder andere bij de vuurtoren van Ouddorp, Vuurtoren Westhoofd, en omvat verder voornamelijk vakantieaccommodaties. De buurtschap Vissershoek ligt W van het dorp Ouddorp en de stad Goedereede, NNO van de Brouwersdam en het dorp Scharendijke, in de O nabijheid van de Noordzee, NW van het Grevelingenmeer en de stad Brouwershaven en NO van het dorp Renesse.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Vissershoek omvat ca. 20 huizen en ca. 135 vakantieaccommodaties, met ca. 45 inwoners.

Reactie toevoegen