Vijfhuizen (Riel)

Plaats
Buurtschap
Goirle Gilze en Rijen
Hart van Brabant
Noord-Brabant

Vijfhuizen (Riel)

Terug naar boven

Status

- Vijfhuizen is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, in grotendeels gemeente Goirle (t/m 1996 gemeente Alphen en Riel, in 1997 over naar gemeente Goirle), en deels gemeente Gilze en Rijen.

- De buurtschap Vijfhuizen valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Riel, deels onder het dorp Gilze (twee panden).

- De buurtschap Vijfhuizen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Vijfhuizen ligt rond de wegen Vijfhuizenbaan (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 22, in W en NW richting) en Schootjesbaan (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de Goorweg). De buurtschap ligt W van het dorp Riel, ZO van het dorp Gilze, Z en ZW van de stad Tilburg, NNW van het dorp Alphen en ZO van het dorp Rijen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Vijfhuizen 5 (!) huizen met 34 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Reactie toevoegen