Verreheide

Plaats
Buurtschap
Gemert-Bakel
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Verreheide

Terug naar boven

Status

- Verreheide is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Gemert-Bakel. T/m 1996 gemeente Gemert.

- De buurtschap Verreheide valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Handel.

- De buurtschap Verreheide heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Verreheide ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Boekelseweg (de N605; het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de wegen Kranenrijt en De Wind), Handelsesteeg (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de weg De Wind), Lieve-Vrouwesteeg, Pelgrimsweg (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Handel), Boslaan, Handelse Bergen en Strijbosscheweg (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Handel). De buurtschap ligt N van het dorp Gemert, direct W van het dorp Handel, ZW van de buurtschap Huize Padua en ZO van het dorp Boekel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Verreheide 23 huizen met 170 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 50 huizen met ca. 125 inwoners.

Reactie toevoegen