Varsselder

Plaats
Dorp
Oude IJsselstreek
Achterhoek
Gelderland

Varsselder

Terug naar boven

Status

- Varsselder is een dorp in de provincie Gelderland, in de streek Achterhoek, gemeente Oude IJsselstreek. T/m 2004 gemeente Gendringen.

- Onder het dorp valt ook de buurtschap Veldhunten. Hoewel dorp en buurtschap nog wel los van elkaar liggen, en geografisch twee aparte kernen zijn (Varsselder met blauwe komborden en Veldhunten met witte borden want buiten de bebouwde kom), worden zij vaak gezamenlijk als Varsselder-Veldhunten betiteld.

Terug naar boven

Ligging

Het dorp Varsselder ligt O van de dorpen Azewijn en Lengel, OZO van de dorpen Zeddam, Beek en Loerbeek, ZO van de dorpen Braamt, Kilder en Wehl, ZZO van het dorp Etten en de stad Doetinchem, Z van de stad Terborg en het dorp Gaanderen, ZW van de dorpen Silvolde en Varsseveld, WZW van het dorp Sinderen, W van de dorpen Ulft en De Heurne, WNW van de dorpen Breedenbroek en Dinxperlo, NNW van het dorp Megchelen, NW van het dorp Gendringen en de plaatsen Anholt en Isselburg in Duitsland, NO van het dorp Netterden en de plaats Emmerich in Duitsland en ONO van de stad 's-Heerenberg en het dorp Stokkum.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat het dorp Varsselder 22 huizen met 166 inwoners. Tegenwoordig heeft het dorp ca. 300 huizen met ca. 780 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Varsselder heeft 6 gemeentelijke monumenten.

- Molen van Lukassen.

Terug naar boven

Links

- Algemeen: - Site van en over Varsselder en Veldhunten.

- Onderwijs: - Basisschool Pius X.

Reactie toevoegen