Vaartdijk

Plaats
Buurtschap
Zaanstad
Zaanstreek
Noord-Holland

Vaartdijk

Terug naar boven

Status

- Vaartdijk is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de Zaanstreek, gemeente Zaanstad. T/m 1973 gemeente Assendelft.

- De buurtschap Vaartdijk valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Assendelft. De buurtschap is grotendeels gelegen binnen de bebouwde kom van Zaanstad - en niet, zoals je wellicht verwacht, binnen die van Assendelft - maar ligt zodanig afgescheiden van de overige kernen en wijken van de gemeente Zaanstad, dat lijkt te rechtvaardigen, Vaartdijk als een op zichzelf staande woonplaats op te vatten.

- De buurtschap Vaartdijk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Vaartdijk ligt rond de gelijknamige weg, voor zover gelegen N van de Noorderveenweg (de S154) en Z van het bedrijventerrein Langeheit. De buurtschap ligt aan de Nauernase Vaart en O en N van het water de Binnen Delft en ligt O en NO van het dorp Assendelft, Z van het dorp Krommenie, ZW van het dorp Wormerveer, W van het dorp Zaandijk, NW van het dorp Koog aan de Zaan en de stad Zaandam en N van het dorp Westzaan.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Vaartdijk omvat ca. 45 huizen met ca. 115 inwoners.

Reactie toevoegen