Toterfout

Plaats
Buurtschap
Veldhoven
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Toterfout

Terug naar boven

Status

- Toterfout is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Veldhoven.

- De buurtschap valt onder het dorp Oerle. Voor de postadressen valt de buurtschap - net als Oerle - echter onder het dorp Veldhoven.

- De buurtschap Toterfout heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Toterfout ligt rond de gelijknamige weg, WZW van het dorp Oerle, W van het dorp Veldhoven, NW van de buurtschap Zandoerle en NNO van het dorp Knegsel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Toterfout omvat ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- De buurtschap heeft 2 rijksmonumenten. Het zijn allebei archeologische monumenten, zijnde een terrein waarin een vindplaats van vuursteen artefacten en een urnenveld, en een terrein waarin 3 grafheuvels, de 'Grafheuvels van Toterfout-Halve Mijl'.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- In Bezoekerscentrum Toterfout hangt een educatiewand van het IVN, de landelijke vereniging voor natuur- en milieueducatie. De lokale IVN-afdeling Vedhoven/Vessem organiseert vanuit het bezoekerscentrum excursies door de natuur in deze omgeving. Doordeweeks komen cliënten van Severinus helpen in de Gasterij die ook in het bezoekerscentrum is gevestigd. Met volle inzet helpen ze mee in de bediening én keuken, ondersteund door activiteitenbegeleiders. Tussen de bedrijven door maken ze vogelhuisjes, die in het bezoekerscentrum worden verkocht.

Reactie toevoegen