Thuserhof

Plaats
Buurtschap
Roermond
Midden-Limburg Roerstreek
Limburg

Thuserhof

Terug naar boven

Status

- Thuserhof is een buurtschap in de provincie Limburg, in de regio Midden-Limburg, en daarbinnen in de streek Roerstreek, gemeente Roermond. T/m 31-7-1959 gemeente Maasniel, per 1-8-1959 over naar gemeente Roermond.

- De buurtschap Thuserhof valt grotendeels onder het dorp Asenray, en deels onder de stad Roermond (dit betreft een klein gedeelte van de weg Straat). Voor de postadressen valt de buurtschap Thuserhof onder de stad Roermond.

- De buurtschap Thuserhof heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Thuserhof ligt rond de gelijknamige weg en de Kerkstraat (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Asenray). Vermoedelijk valt de weg Straat ook nog tot de buurtschap te rekenen. De buurtschap ligt ZW van het dorp Asenray en direct O van de stad Roermond.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat Straat, dan een afzonderlijke buurtschap onder de gemeente Maasniel, 11 huizen met 59 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap Thuserhof ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen