Streukel

Plaats
Buurtschap
Zwartewaterland
Salland
Overijssel

Streukel

Terug naar boven

Status

- Streukel is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Zwartewaterland. T/m 31-7-1967 gemeente Zwollerkerspel, per 1-8-1967 over naar gemeente Hasselt, in 2001 over naar gemeente Zwartewaterland.

- De buurtschap Streukel valt, ook voor de postadressen, onder de stad Hasselt.

- De buurtschap Streukel heeft witte plaatsnaamborden en ligt buiten de bebouwde kom.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Streukel ligt rond de wegen Zandvoortweg (het gedeelte van deze weg rond en Z van het kruispunt met de Dr HAW van der Vechtlaan en Verkavelingsweg), Dr HAW van der Vechtlaan (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 15, in O richting), Verkavelingsweg (het gedeelte van deze weg rond en N en NW van het kruispunt met de Boerderijweg), Boerderijweg (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de Verkavelingsweg), Zijlweg, Hogenbergweg, Gennerdijk (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 16, in N richting) en Stenendijk (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 6, in O richting). De buurtschap ligt rond de wateren Streukel en Grote Grift, O van de wateren Galgenrak en Varkensgat en de rivier het Zwarte Water, en ligt direct ZO van de stad Hasselt, N van de stad Zwolle, ONO van het dorp Mastenbroek en ZW van het dorp Rouveen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Streukel 25 huizen met 133 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen