Stationsbuurt

Plaats
Buurtschap
Reimerswaal
Zuid-Beveland
Zeeland

Stationsbuurt

Terug naar boven

Overnachten

- VakantiePark Aquadelta (online te boeken) heeft recentelijk een complete metamorfose ondergaan: zo zijn bijvoorbeeld alle appartementen geheel vernieuwd en hebben 3 nieuwe restaurants de deuren geopend. Daarnaast beschikt het park over een eigen hotel en luxueuze vrijstaande ‘Buiten’huizen voor 6 tot 14 personen, vrijwel alle aan het water gelegen. Zowel stellen, gezinnen als senioren voelen zich hier prima thuis.

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Stationsbuurt.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Stationsbuurt.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Stationsbuurt.

Terug naar boven

Status

- Stationsbuurt is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Zuid-Beveland, gemeente Reimerswaal. T/m 1969 gemeente Rilland-Bath.

- De buurtschap Stationsbuurt heeft een eigen bebouwde kom met officiële blauwe plaatsnaamborden (komborden) en een 30 km-zone, maar valt voor de postadressen onder het dorp Rilland.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Stationsbuurt ligt NW van Rilland, zoals de naam al suggereert: rond station Rilland-Bath.

Terug naar boven

Geschiedenis

Mare is een verdronken dorp ten noordwesten van Rilland. Het lag ongeveer op de plaats van de huidige Stationsbuurt. Het dorp Mare dateert uit de 13e eeuw. Het werd rond 1280 voor het eerst genoemd. Het dorp verdronk op zaterdag 5 november 1530. (bron: Orisant)

Reactie toevoegen