Statendam

Plaats
Buurtschap
Geertruidenberg
West-Brabant Amerstreek
Noord-Brabant

Statendam

Terug naar boven

Status

- Statendam is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en in de Amerstreek, gemeente Geertruidenberg. T/m 1996 grotendeels gemeente Geertruidenberg, deels gemeente Made en Drimmelen en deels gemeente Oosterhout, in 1997 door middel van grenscorrecties in zijn geheel over naar gemeente Geertruidenberg.

- De buurtschap Statendam valt, ook voor de postadressen, onder de stad Geertruidenberg.

- De buurtschap Statendam heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Statendam ligt rond het kruispunt van de wegen Amerweg en Centraleweg, en, vanaf dat kruispunt, rond het gedeelte van de Centraleweg in ZW richting, en rond de Heulweg. De buurtschap is grotendeels bedrijventerrein. De buurtschap ligt aan de waterlopen Noordergat (in de rivier de Donge) en Amerrak en in de Z nabijheid van de rivier de Amer, en ligt direct ZW van de stad Geertruidenberg, W van de dorpen Raamsdonksveer en Raamsdonk, N van de A59 en de stad Oosterhout, ONO van het dorp Made en ZO van het dorp Drimmelen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Statendam 7 huizen met 42 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 10 huizen en ca. 25 bedrijfsgebouwen, met ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen