Spijk (Wijk en Aalburg)

Plaats
Buurtschap
Aalburg
West-Brabant Land van Heusden en Altena
Noord-Brabant

Spijk (Wijk en Aalburg)

Terug naar boven

Status

- Spijk is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Land van Heusden en Altena, gemeente Aalburg. T/m 1972 gemeente Wijk en Aalburg.

- De buurtschap Spijk valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Wijk en Aalburg.

- De buurtschap Spijk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Spijk ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Perzikstraat (deze straat voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Wijk en Aalburg), Maasdijk (het gedeelte van deze weg tussen de bebouwde kommen van de dorpen 'Wijk en Aalburg' en Veen), Grote Kerkstraat (de noordwestelijkste en NO takken van deze straat), de Kroon, Wijksestraat, Groeneweg (het gedeelte van deze weg Z van huisnummer 5), Rivelstraat, Korvertweg, den Outert, Engelsestoof, Bloklandhof, Bloklandsingel en Robberdestraat. De buurtschap ligt direct N en direct NW van het dorp Wijk en Aalburg, in de W nabijheid van de Afgedamde Maas, direct ZO van het dorp Veen, Z van het dorp Aalst, WNW van het dorp Nederhemert-Noord en NO van het dorp Genderen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Spijk omvat ca. 310 huizen met ca. 775 inwoners.

Reactie toevoegen