Sluis 13

Plaats
Buurtschap
Someren Nederweert
Zuidoost-Brabant Peelland Midden-Limburg
Noord-BrabantLimburg

Sluis 13

Terug naar boven

Status

- Sluis 13 is een buurtschap in deels de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, in de gemeente Someren, en deels de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, in de gemeente Nederweert.

- De buurtschap Sluis 13 valt gedeeltelijk onder het dorp Someren-Eind, gedeeltelijk onder het dorp Nederweert, en voor een klein deel onder het dorp Budschop. Het gedeelte van de buurtschap dat onder het dorp Nederweert valt, valt ook voor de postadressen onder dat dorp. Maar omdat zowel het dorp Someren-Eind als het dorp Budschop in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam hebben gekregen in het postcodeboek, ligt de buurtschap Sluis 13 voor het Eindse gedeelte 'in' Someren (evenals Someren-Eind zelf), en voor het Budschopse gedeelte 'in' Nederweert (evenals Budschop zelf).

- De buurtschap Sluis 13 heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Sluis 13 ligt rond de Zuid-Willemsvaart en de wegen Kanaaldijk-Zuid (het gedeelte Z ten opzichte van de aan de overzijde van het kanaal gelegen weg Valenpeelsedijk), Zaanstraat, Goord Verbernedijk, Vaartdijk (de twee hiervoor genoemde wegen de gedeelten Z van de kruispunten met de Apotheekweg), Apotheekweg, Landbouwstraat, Dertiensedijk (de twee hiervoor genoemde wegen de gedeelten O van de kruispunten met de weg Vaartdijk), Wetering (het gedeelte N ten opzichte van de aan de overzijde van het kanaal gelegen Zuidhoeveweg), Valenpeelsedijk, Zijlbaantje, Stevensvaartje, Lagebaan, Jan Smitslaan, Broenenhoupdijk, Langendijk (het gedeelte Z van het kruispunt met de weg Valenpeelsedijk), Kanaaldijk (het gedeelte N het kruispunt met de Zuidhoeveweg), Moostscheiding, Zuidhoeveweg (het gedeelte W van het kruispunt met de weg Eindhovensebaan), Eindhovensebaan (het gedeelte N van het kruispunt met de Zuidhoeveweg) en Houbenbaan (het gedeelte tussen de weg Kanaaldijk en rond het kruispunt met de weg Eindhovensebaan). De buurtschap ligt ZZO van het dorp Someren-Eind, ZO van het dorp Someren-Heide, ZZW van het dorp Heusden, N van het dorp Nederweert, NNW van het dorp Nederweert, kern Budschop, en NW van het dorp Ospel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Sluis 13 omvat ca. 80 huizen met ca. 200 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Buurthuis: - Buurthuis De Smelen.

Reactie toevoegen