Sloten NH

Plaats
Dorp
Amsterdam
Noord-Holland

NH gemeente Sloten in ca. 1870 kaart J. Kuijper [1024x768].gif

gemeente Sloten in ca. 1870 kaart J. Kuijper

gemeente Sloten in ca. 1870 kaart J. Kuijper

Sloten NH

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Sloten.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Sloten.

- Met Waytostay kies je voor het comfort van een privé-appartement in Amsterdam. Je hoeft je niet te houden aan de tijden van een hotel of B&B, je kunt goedkoop zelf een maaltijd maken en voelt je meteen thuis. Keus uit honderden appartementen in alle prijsklassen, handig te selecteren op wijk, faciliteiten of bezienswaardigheden in de buurt.

- Boek hier je vakantiehuis, -schip of -ark in omgeving Sloten.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Sloten.

Terug naar boven

Status

- Sloten is een wijk en deels 'dorp in de stad' in de provincie Noord-Holland,  in de streek Amstelland,gemeente Amsterdam. Het was een zelfstandige gemeente t/m 1920.

- Geografisch gezien is het oude dorp Sloten eigenlijk een wijk, omdat het binnen de bebouwde kom van de stad Amsterdam ligt. Voor de postadressen ligt het dan ook in de woonplaats Amsterdam. Maar het heeft nog steeds een dorps karakter en ook de inwoners vinden het nog een dorp, getuige o.a. de benamingen Dorpshuis en Dorpsraad Sloten - Oud Osdorp. Sloten valt dus in de categorie 'dorp in de stad'.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
Slooten.

Terug naar boven

Ligging

Het oude dorp Sloten ligt in het ZW van Amsterdam, rond de Sloterweg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

- In 1840 had de gemeente Sloten 274 huizen met 2.275 inwoners, verdeeld in de dorpen Sloten 39/325 (= huizen/inwoners), Osdorp 12/101 en Sloterdijk 70/583 en de buurtschappen De Overtoom 101/841, De Drie Baarsjes of Baarsdorp 41/341 en Spieringhorn 11/84.

Terug naar boven

Geschiedenis

- Geschiedenis van Sloten.

Terug naar boven

Links

- In 1962 is de Dorpsraad Sloten - Oud Osdorp opgericht, die de belangen behartigt van de oude dorpen Sloten en Osdorp en de bijbehorende landelijke gebieden.

Reactie toevoegen