Siberië (Stuifzand)

Plaats
Buurtschap
Hoogeveen
Drenthe

siberie_straatnaambord.jpg

Toch jammer dat bij een plaats met zo'n exotische naam geen plaatsnaambordjes staan? Nu moet je maar aan de weinige, piepkleine straatnaambordjes 'ruiken' dat je in deze buurtschap onder Stuifzand - nog zo'n mooie naam - en Tiendeveen bent aangekomen.

Toch jammer dat bij een plaats met zo'n exotische naam geen plaatsnaambordjes staan? Nu moet je maar aan de weinige, piepkleine straatnaambordjes 'ruiken' dat je in deze buurtschap onder Stuifzand - nog zo'n mooie naam - en Tiendeveen bent aangekomen.

Siberië (Stuifzand)

Terug naar boven

Status

- Siberië is een buurtschap in de provincie Drenthe, gemeente Hoogeveen. T/m 1997 deels gemeente Ruinen, deels gemeente Beilen.

- De buurtschap Siberië valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Stuifzand (t/m 1997 gemeente Ruinen), deels onder het dorp Tiendeveen (t/m 1997 gemeente Beilen).

- De buurtschap Siberië heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de - spaarzame - straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Naam komt ook elders voor
Er zijn meer locaties in ons land met de naam Siberië. Wij hebben echter de indruk dat die niet (meer) als buurtschap worden gezien. Daarom hebben wij er vooralsnog ook geen pagina's van aangemaakt. Het betreft straatnamen met die naam in de dorpsgebieden van Maasbree en Overloon (met resp. 1 en 6 woonhuizen) en de Siberiëweg in het dorpsgebied van Sevenum (4 woonhuizen).

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Siberië ligt rond de gelijknamige weg, NO van Hoogeveen, W van Tiendeveen, O van Stuifzand.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Siberië omvat ca. 30 huizen (waarvan ca. 20 onder Stuifzand en ca. 10 onder Tiendeveen, hier kun je zien welke panden onder welk dorp vallen) met ca. 70 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Zorg: - "Wij, Wim en Grietje Nijmeijer, wonen sinds 2009 op boerderij Achter de Bos. Na een herindeling van het erf, het bouwen van een nieuwe schuur en woonboerderij zijn we op zoek gegaan naar een mogelijkheid om deze fijne plek met anderen te delen. Hieruit is Zorgboerderij Achter de Bos ontstaan. Onze zorgboerderij ligt net buiten het dorp Stuifzand, in buurtschap Siberië. Wij bieden dagbesteding aan volwassenen en ouderen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om de mantelzorger te ontlasten, om eenzaamheid tegen te gaan of om structuur te geven. Wij willen de deelnemers laten genieten van de rust en de ruimte van ons boerenerf, maar ook de mogelijkheid bieden om werkzaamheden te verrichten. Wij hebben geen agrarisch bedrijf maar een hobbyboerderij. Wij bieden dagbesteding in huiselijke sfeer. Dit kan omdat wij maximaal 6 deelnemers per dag ontvangen.

Als werkactiviteit hebben wij het verwerken van haardhout. In de winterperiode doen we onderhoudswerk in het bos en het hout dat daarbij vrijkomt kunnen wij meenemen. Dit wordt op de boerderij gezaagd, gekloofd en gedroogd voor eigen gebruik en voor verkoop. Verder hebben we de verzorging van het erf, de siertuin, de moestuin en de boomgaard.Als binnenactiviteit hebben wij knutselen, verwerken van groente en fruit, het bakken van koekjes, appeltaart e.d. en soms het maken van soep voor tussen de middag. Wij vinden het leuk als deelnemers met eigen ideeën komen. Als afwisseling doen we vaak een spelletje. Omdat wij samen in de zorgboerderij werken, hebben wij de mogelijkheid om iedereen aandacht te geven en te begeleiden. Wij hebben ook een aantal dieren; 2 paarden, 2 shetlandpony's, kippen, een hond en een paar katten."

Reactie toevoegen