Schillersheide

Plaats
Buurtschap
Leudal
Midden-Limburg
Limburg

Schillersheide

Terug naar boven

Status

- Schillersheide is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Leudal. T/m 30-6-1942 gemeente Ittervoort. Per 1-7-1942 over naar gemeente Hunsel, in 2007 over naar gemeente Leudal.

- De buurtschap Schillersheide valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Ittervoort.

;- De buurtschap Schillersheide heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Schillersheide ligt rond de wegen Schillersstraat, Exhofweg, Kanaalstraat (Z zijde; het gedeelte O en ZO van de Exhofweg), Kallestraat (Z gedeelte en O zijde daarvan), Mezenstraat (Z zijde), Kollerveldweg, Brigittastraat en Bosserstraat (O en N zijde; de twee laatstgenoemde wegen voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Ittervoort). Aangezien bedrijventerrein Ittervoort in de directe nabijheid van de buurtschap en buiten de bebouwde kom van het dorp Ittervoort ligt, valt dit bedrijventerrein vermoedelijk ook nog tot de buurtschap te rekenen. Dit zijn de wegen ervan: Europastraat, Amerikastraat, Sleestraat, Beneluxstraat, Branskamp, Aziëstraat, Oceanië, Torenweg, Afrikastraat, Australiëstraat, Laagveld, Platanenweg en Napoleonsweg (de N273; tussen ter hoogte van de Petuniastraat en de Santforterstraat; N zijde). De buurtschap ligt N en NO van het dorp Ittervoort en ZO van het dorp Hunsel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Schillersheide 6 huizen met 35 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 25 huizen en ca. 85 bedrijfsgebouwen, met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen