Scherpenering

Plaats
Buurtschap
Veldhoven Eersel Eindhoven
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Scherpenering

Terug naar boven

Status

- Scherpenering is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, in deels gemeente Veldhoven (t/m 30-4-1921 gemeente Oerle, per 1-5-1921 over naar gemeente Veldhoven), deels gemeente Eersel (t/m 1996 gemeente Vessem, Wintelre en Knegsel, in 1997 over naar gemeente Eersel), en deels gemeente Eindhoven.

- De buurtschap Scherpenering valt deels onder het dorp Oerle, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen zowel het Oerlese gedeelte van Scherpenering als Oerle zelf voor de postadressen 'in' Veldhoven. De buurtschap Scherpenering valt verder, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Wintelre, en deels onder de stad Eindhoven.

- De buurtschap Scherpenering heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Scherpenering ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Landsardseweg (O zijde), Spottersweg, Biemeren, Molenweg, Oude Kerkstraat (het gedeelte van deze weg NW van de weg Scherpenering; N zijde), Oersebaan (het gedeelte van deze weg NO van de minirotonde bij de Oude Kerkstraat), Habraken, Heieindweg, Vooraard en Strijpsebaan (het gedeelte van deze weg N van de Oersebaan). De buurtschap is gedeeltelijk bedrijventerrein. De buurtschap ligt NW van het dorp Oerle, direct NW van het dorp Veldhoven, direct O van het dorp Wintelre, direct W en direct NW van Eindhoven Airport, W van de stad Eindhoven, NO van het dorp Vessem en NNO van het dorp Knegsel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Scherpenering omvat ca. 40 huizen en ca. 50 bedrijfsgebouwen, met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen