Santfort

Plaats
Buurtschap
Leudal Maasgouw
Midden-Limburg
Limburg

Santfort

Terug naar boven

Status

Santfort is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, in deels gemeente Leudal (t/m 30-6-1942 gemeente Ittervoort, per 1-7-1942 over naar gemeente Hunsel, in 2007 over naar gemeente Leudal), en deels gemeente Maasgouw (t/m 2006 gemeente Thorn, in 2007 over naar gemeente Maasgouw).

- De buurtschap Santfort valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Ittervoort, en deels onder de stad Thorn.

- De buurtschap Santfort heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Santfort ligt rond de gelijknamige weg, rond de Santforterstraat en rond de gedeelten van de N273 (de Napoleonsweg) en de A2 in de directe nabijheid van deze twee wegen. De buurtschap ligt NO van het dorp Ittervoort, ZO van het dorp Hunsel, ZW van het dorp Grathem, W van het dorp Heel, NW van het dorp Wessem, N van de stad Thorn en in de nabijheid van het Kanaal Wessem-Nederweert.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Santfort 8 huizen met 38 inwoners onder de gemeente Ittervoort, en 6 huizen met 37 inwoners onder de gemeente Thorn. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen