's-Gravenweg

Plaats
Buurtschap
Zuidplas Capelle aan den IJssel
Zuid-Holland

's-Gravenweg

Terug naar boven

Status

- 's-Gravenweg is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in deels gemeente Zuidplas (t/m 2009 gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel, in 2010 over naar gemeente Zuidplas), deels gemeente Capelle aan den IJssel.

- De buurtschap 's-Gravenweg valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Nieuwerkerk aan den IJssel, deels onder de stad Capelle aan den IJssel.

- De buurtschap 's-Gravenweg heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap 's-Gravenweg ligt rond de gelijknamige weg (het gedeelte van deze weg O van de Prins Alexanderlaan (de S129)) en rond de wegen Wegelingpark, 's-Gravendreef, 's-Gravenpark, Stationsbuurt, Klaas Klinkertweg (het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de 's-Gravenweg), Rijskade, Kortlandstraat en de Britten. De buurtschap ligt W en N van de rivier de Hollandse IJssel, O, Z en ZW van het dorp Nieuwerkerk aan den IJssel, ligt centraal in en O van de stad Capelle aan den IJssel (maar ligt wel afgescheiden van de Capelse wijken) en ligt O en Z van de stad Rotterdam, N en NO van het dorp Krimpen aan den IJssel, N, NW en W van het dorp Ouderkerk aan den IJssel en W en ZW van het dorp Lageweg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap 's-Gravenweg 38 huizen met 345 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 500 huizen met ca. 1.200 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Zorg: - De monumentale boerderij op ’s-Gravenweg 355 is de afgelopen jaren verbouwd tot zorgboerderij Laurens Avanze, bedoeld om, na behandeling in het IJsselland Ziekenhuis, kortdurend te revalideren na operatie, ongeval of ernstige ziekte.

Reactie toevoegen