Rothenbach

Plaats
Buurtschap
Roerdalen
Midden-Limburg Roerstreek
Limburg

Rothenbach

Terug naar boven

Status

- Rothenbach is een buurtschap in gedeeltelijk de provincie Limburg, in de regio Midden-Limburg, en daarbinnen in de streek Roerstreek, gemeente Roerdalen, en gedeeltelijk Duitsland. Nederlands gedeelte t/m 1990 gemeente Vlodrop. Nederlands gedeelte per 1-1-1993 over naar gemeente Roerdalen (door deze naamswijziging van de gemeente Melick en Herkenbosch), na een fusie per 1-1-1991 van de gemeenten 'Melick en Herkenbosch' en Vlodrop tot een nieuwe gemeente Melick en Herkenbosch.

- Het Nederlandse gedeelte van de buurtschap Rothenbach valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Vlodrop.

- Het Nederlandse gedeelte van de buurtschap Rothenbach heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al kan ter plaatse de straatnaam Bungalowpark Rothenbach je daar wel een vermoeden van geven. Het Duitse gedeelte van de buurtschap heeft, bij de Nederlands-Duitse grens, wel een (zwart) plaatsnaambord met daarop de plaatsnaam in lichtgele letters.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Rothenbach ligt aan de Nederlands-Duitse grens, aan de grensbeek Roode Beek of Rothenbach, en, in Nederland, rond de wegen Rothenbacherweg, Herkenbosserweg (de N570, in Duitsland sluit de L117 daarop aan), Bungalowpark Rothenbach, Gitstappermolenweg en Boslaan. De buurtschap ligt NO van het dorp Vlodrop en NW van de Duitse plaats Wassenberg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Het Nederlandse gedeelte van de buurtschap Rothenbach omvat ca. 20 huizen en ca. 45 bungalows met een woonfunctie, met ca. 50 inwoners.

Reactie toevoegen