Remswerd

Plaats
Buurtschap
Súdwest-Fryslân
Fryslân

remswerd_buurtschapsgezicht.jpg

Buurtschap Remswerd, buurtschapsgezicht

Buurtschap Remswerd, buurtschapsgezicht

Remswerd

Terug naar boven

Status

- Remswerd is een buurtschap in de provincie Fryslân, gemeente Súdwest-Fryslân. T/m 2010 gemeente Wymbritseradiel.

- De buurtschap Remswerd valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Wolsum.

- De buurtschap Remswerd heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

In het Fries
Rjemsert.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Remswerd ligt rond de weg Remswerderleane. De buurtschap ligt NO van het dorp Wolsum, WZW van het dorp Nijland, ZZW van het dorp Hartwerd, ZO van de stad Bolsward, ONO van het dorp Tjerkwerd, NNO van het dorp Blauwhuis, NNW van het dorp Abbega en WNW van het dorp Folsgare.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Remswerd 3 huizen met 21 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap nog altijd, of wederom een handvol huizen, met ca. 15 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Zorg: - "Zorgboerderij 't Biggetje in buurtschap Remswerd biedt dagbesteding, logeermogelijkheden, individuele begeleiding en onderwijs aan kinderen. De groepsactiviteiten die wij aanbieden zijn gericht op ontspanning en plezier. Bij ons wordt de begeleiding vanuit een huiselijke sfeer aangeboden, en er is weinig wisseling van personeel/stagiaires. Hierdoor leren wij de kinderen goed kennen, wat belangrijk is voor het bieden van veiligheid en het opbouwen van een vertrouwensband. Samen hebben we een duidelijke benadering en de aanpak ligt op één lijn. Een open houding, duidelijke communicatie en een heldere begeleiding zijn hier een goed voorbeeld van. Samen met onze dieren en de natuur om ons heen willen wij de kinderen laten voelen dat ze er mogen zijn en dat ze goed zijn zoals ze zijn."

Reactie toevoegen