Regio Groningen-Assen

Streek
GroningenDrenthe

Regio Groningen-Assen

Terug naar boven

Status

- De Regio Groningen-Assen is een samenwerkingsverband van de provincies Groningen en Drenthe, de Groningse gemeenten Bedum, Groningen, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Slochteren, Ten Boer, Winsum en Zuidhorn en de Drentse gemeenten Assen, Noordenveld en Tynaarlo.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Regio Groningen-Assen (online te bestellen).

Terug naar boven

Geschiedenis

Het samenwerkingsverband Regio Groningen-Assen is opgericht in 1996, omdat de desbetreffende provincies en gemeenten de noodzaak van een gezamenlijke ruimtelijke ontwikkeling inzien. De betrokken overheden durven over hun eigen grenzen heen te kijken en realiseren zich dat bij grensoverschrijdende thema’s het regionale belang zwaarder weegt. De afspraken over de hoofdlijnen van de samenwerking, de organisatie, de uitvoering, de financiële aspecten, de evaluatie, de monitoring en de vervolgactiviteiten zijn vastgelegd in een Convenant. Het huidige Convenant Regio Groningen-Assen is ondertekend in 2004 en loopt in ieder geval t/m 2029.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- De Regiovisie Groningen-Assen, die in 2013 is geactualiseerd, omvat een toekomstvisie op de regio met daaraan gekoppeld regionale programma's op het gebied van onder meer wonen, bedrijventerreinen en economie, bereikbaarheid en natuur en landschap.

Terug naar boven

Links

- Site van het samenwerkingsverband Regio Groningen-Assen.

Reactie toevoegen