Raaieind

Plaats
Buurtschap
Horst aan de Maas Venlo
Noord-Limburg
Limburg

Raaieind

Terug naar boven

Status

- Raaieind is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, deels gemeente Horst aan de Maas, deels gemeente Venlo, stadsdeel Blerick.

- De buurtschap Raaieind valt deels onder het dorp Grubbenvorst, deels onder het Venlose stadsdeel (en dorp) Blerick. Voor de postadressen valt de buurtschap deels onder het dorp Grubbenvorst, deels onder de stad Venlo.

- De buurtschap Raaieind heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Raaieind ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Meikamp, Venrayseweg (rond en tussen de weg Meikamp en de A67), Grubbenvorsterweg (N van de A67) en Venloseweg (Z gedeelte). De buurtschap ligt bij het verkeersknooppunt Zaarderheiken, aan de W oever van de rivier de Maas en tussen de dorpen Grubbenvorst en Blerick.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Raaieind (dan: Het Raaijeind) 11 huizen met 125 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap nog steeds (of wederom) ca. 10 huizen, met ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen