Purmerland

Plaats
Dorp
Landsmeer
Waterland
Noord-Holland

Purmerland

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Purmerland.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Purmerland.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Purmerland.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Purmerland (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

Purmerland is een dorp in de provincie Noord-Holland, in de streek Waterland, gemeente Landsmeer. T/m 1990 gemeente Ilpendam.

Terug naar boven

Geschiedenis

Als u zich nader wilt verdiepen in de geschiedenis van Purmerland, kunt u terecht bij Oudheidkundige Vereniging Purmerland Heden en Verleden, p/a Lepelaarstraat 24, 1452 XM Ilpendam, tel. 020-4363416, contactpersoon mw. M. Konz-Breebaart (secretaris).

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- In 2010 is Groengebied Purmerland gereed gekomen. Groengebied Purmerland, ten zuiden van de Purmerendse wijk Weidevenne, is een recreatiegebied midden in het veenweidelandschap. Bewoners van Purmerend, Purmerland en Landsmeer weten het gebied inmiddels goed te vinden. Het bestaat o.a. uit een natuurzone die deel uitmaakt van de ‘robuuste natuurverbinding' tussen het Wormer- en Jisperveld en het Ilper- en Oostzanerveld. Nieuw aangelegde fietspaden sluiten aan op het Wormerpad. Resultaat hiervan is een recreatieve fietsverbinding tussen het Purmerbos en recreatiegebied Het Twiske én een prima fietsverbinding tussen Purmerend en Zaanstad. Wandelaars en ruiters kunnen een nieuwe doorgaande route van circa 1,5 kilometer gebruiken. Ook is een kanoroute uitgezet met kano-overzetplaatsen en een visplaats.

Terug naar boven

Links

- Dorpsraad Purmerland.

- Overzicht van begravenen op de begraafplaats van Purmerland.

- Zorgboerderij De Bezige Bij.

 

Reactie toevoegen