Zuid-Holland

Zuid-Holland

's-Gravenweg is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in deels gemeente Zuidplas (t/m 2009 gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel), deels gemeente Capelle aan den IJssel. Op dit straatnaambord wordt de straat- en plaatsnaam verkeerd gespeld.
Zuidplas Capelle aan den IJssel
's-Molenaarsbuurt, collage van buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Alphen aan den Rijn
Jaarlijks is er van mei t/m september een prachtige serie 'Zomeravondconcerten in de kerk van ’t Woudt'. (© Google)
Midden-Delfland
Krimpenerwaard
Aarlanderveen is een dorp in de gemeente Alphen aan den Rijn, in de provincie Zuid-Holland, in de streken Holland Rijnland en Groene Hart. Het was een zelfstandige gemeente t/m 1917. (© Jan Dijkstra, Houten)
Alphen aan den Rijn
Abessinië is een buurtschap, weg, polder en CBS-buurt in de provincie Zuid-Holland, in de streek Groene Hart, gemeente Bodegraven-Reeuwijk. T/m 2010 gemeente Reeuwijk
Bodegraven-Reeuwijk
Abtsregt is een voormalige gemeente, heerlijkheid en buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in grotendeels gemeente Delft, deels gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het gebied lag - de plaatsnaam is tegenwoordig niet meer in gebruik - Z van Delft en Delfgauw.
Delft Pijnacker-Nootdorp
Abtswoude is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de regio Delfland, in deels gemeente Delft, deels gemeente Midden-Delfland. De buurtschap valt deels onder het dorp Schipluiden, deels onder de stad Delft.
Delft Midden-Delfland
De buurtschap Achterdijk valt onder drie dorpen en (thans) twee gemeenten, dus dat vergt ter plekke nogal wat bordjes om de weg te wijzen voor welk deel je welke kant op moet... (overigens is het plaatsnaambord ergens in de afgelopen jaren ontvreemd).
Vijfheerenlanden Molenlanden
Achthuizen is een dorp in de provincie Zuid-Holland, gem. Goeree-Overflakkee. T/m 1965 viel het dorp deels onder de gem. Den Bommel, deels onder de gem. Ooltgensplaat. In 1966 in zijn geheel over naar gem. Oostflakkee, in 2013 o/n gem. Goeree-Overflakkee.
Goeree-Overflakkee
Gemeente Alkemade anno ca. 1870, kaart J. Kuijper (collectie www.atlasenkaart.nl)
Kaag en Braassem
Alphen aan den Rijn, Julianastraat
Alphen aan den Rijn
Ammerstol, collage van dorpsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Krimpenerwaard
Arkel is een dorp in de provincie Zuid-Holland, in grotendeels de streek Alblasserwaard, deels de streek Vijfheerenlanden, gem. Molenlanden. Het was een zelfstandige gem. t/m 1985. In 1986 over naar gem. Giessenlanden, in 2019 over naar gem. Molenlanden.
Molenlanden
Goeree-Overflakkee
Bazeldijk, collage van buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Molenlanden Vijfheerenlanden
Benedenberg
Krimpenerwaard
Benedenheul
Krimpenerwaard
Benedenkerk
Krimpenerwaard
Bent, buurtschapsgezicht
Alphen aan den Rijn
Benthorn is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, gem. Alphen aan den Rijn. Het was een zelfstandige gem. van 1-4-1817 t/m 1845. In 1846 over naar gem. Benthuizen, in 1991 over naar gem. Rijnwoude, in 2014 over naar gem. Alphen aan den Rijn.
Alphen aan den Rijn
 Benthuizen, collage van dorpsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Alphen aan den Rijn
Aan het begin van Bergambacht, dit zie je veel in de Krimpenerwaard
Krimpenerwaard
Voor de dijkverzwaring bij Bergambacht moest o.a. Café Bergstoep verdwijnen. Hieraan kun je dus niet meer zien dat je in Bergstoep bent aangekomen. Bij het gat rechts stond het café.
Krimpenerwaard
Berkenwoude, collage van dorpsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Krimpenerwaard
Biert is een buurtschap in de gem. Nissewaard. In 1812 toegevoegd aan de gem. Geervliet. Per 1-4-1817 weer een zelfstandige gem., per 1-9-1855 weer opgegaan in de gem. Geervliet, in 1980 over naar gem. Bernisse, in 2015 over naar gem. Nissewaard.
Nissewaard
De Noordwaard, ZW van en vallend onder Werkendam, is onderdeel van de Biesbosch en is de afgelopen jaren ingericht voor waterberging, om bij hoge waterstanden de rivieren in de omgeving te beschermen tegen overstroming.
Dordrecht Werkendam Drimmelen
De buurtschap Bilderdam heeft een eigen bebouwde kom, maar valt voor de postadressen grotendeels onder het dorp Leimuiden en voor een klein stukje onder het dorp Langeraar.
Kaag en Braassem Nieuwkoop
Bilwijk is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de streek en gemeente Krimpenerwaard. Oorspronkelijk Haastrecht. Per 1-2-1964 over naar gemeente Stolwijk, in 1985 over naar gemeente Vlist, in 2015 over naar gemeente Krimpenerwaard.
Krimpenerwaard
Hoeksche Waard
Tot 2013 heeft de buurtschap Blaaksedijk witte plaatsnaamborden en borden met max. 50 km/u. Maar dat kan eigenlijk niet, want buiten een bebouwde kom is het 80 of 60. 50 kan alleen bínnen een bebouwde kom.
Hoeksche Waard
Lansingerland
Bodegraven is een dorp in de provincie Zuid-Holland, in de streek Groene Hart, gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het was een zelfstandige gemeente t/m 2010. Het is de hoofdplaats van de gemeente.
Bodegraven-Reeuwijk
Driebruggen, Groeten uit
Bodegraven-Reeuwijk
Bolnes is een dorp in de provincie Zuid-Holland, gemeente Ridderkerk.
Ridderkerk
Hoeksche Waard
De molen van Bonrepas aan de Vlist
Krimpenerwaard
Alphen aan den Rijn
Boven-Hardinxveld is een dorp in de provincie Zuid-Holland, in de streek Alblasserwaard, gemeente Hardinxveld-Giessendam. T/m 1956 gemeente Hardinxveld.
Hardinxveld-Giessendam
Bovenberg, collage van buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Krimpenerwaard
Krimpen aan den IJssel Krimpenerwaard
Krimpenerwaard
Gouda Waddinxveen
Capelle aan den IJssel is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland.
Capelle aan den IJssel
Buurtschap Charlois Zuidrand ligt Z van de Rotterdamse Charloisse wijken Pendrecht en Zuidwijk en grenst in het Z aan de A15 met Z daarvan Barendrecht en Rhoon. (© www.kadaster.nl)
Rotterdam Barendrecht
Cillaarshoek is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de streek en gemeente Hoeksche Waard.
Hoeksche Waard
Hoeksche Waard
De Bree is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, gemeente Bodegraven-Reeuwijk. T/m 31-3-1817 gemeente Zegveld. Per 1-4-1817 over naar gemeente Rietveld, per 1-2-1964 over naar gemeente Bodegraven, in 2011 over naar gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
Bodegraven-Reeuwijk
De Donk is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de streek Alblasserwaard, gem. Molenlanden. T/m 1985 gem. Brandwijk. In 1986 over naar gem. Graafstroom, in 2013 over naar gem. Molenwaard, in 2019 over naar gem. Molenlanden. (© Jan Dijkstra)
Molenlanden
De Hem, collage van buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Krimpenerwaard
Hoeksche Waard

Pagina's