Overijssel

Overijssel

De buurtschap Achterin O van Radewijk heeft geen plaatsnaambordjes, maar vanuit Radewijk staat tenminste nog wél aangegeven hoe je er komen moet. (© Google)
Hardenberg
De buurtschap Agelo is verdeeld in Groot-Agelo en Klein-Agelo. Groot-Agelo heeft witte plaatsnaamborden, omdat de buurtschap buiten de bebouwde kom ligt.
Dinkelland
Hof van Twente
gemeente Ambt Vollenhove in ca. 1870 kaart J. Kuijper
Steenwijkerland
Fanfare Soli Deo Gloria Ane tijdens de Oogstdag 2013
Hardenberg
Tekening met uitleg van de in 2008 in Anerveen gerealiseerde biovergistingsinstallatie, ontworpen en gebouwd door de firma BBE Biogas (© www.bbebiogas.nl)
Hardenberg
Hardenberg
Hardenberg
Sommigen vinden een landelijk gelegen buurtschap zoals Azelo afgelegen. Kinderdagverblijf Het Maantje maakt juist een voordeel van de landelijke ligging door te stellen dat het centraal ligt tussen de kernen Borne, Bornerbroek, Delden en Zenderen.
Hof van Twente Borne Almelo
Hardenberg
Steenwijkerland
Balkbrug Langs de Dedemsvaart
Hardenberg
Steenwijkerland
Basse, zwembad 't Tolhekke, ansichtkaart uit zo te zien de jaren zestig.
Steenwijkerland
Steenwijkerland
De buurtschap Beekdorp moet het zonder plaatsnaamborden stellen. Op de foto zie je het enige bordje met de plaatsnaam erop (vermoedelijk van privé makelij), in het lokale dialect, aan de Beekdorpweg ter hoogte van de splitsing met de Akkerhuisweg.
Dinkelland
Belt-Schutsloot Groeten uit 1960
Steenwijkerland
Bentelo, het voormalige gemeentehuis van Ambt Delden te Bentelo is in 2007 gesloopt. Daarvoor in de plaats zijn huizen gebouwd. Op de foto de huizen aan de voorzijde van het voormalige gemeentehuis.
Hof van Twente
Berghum (buurtschap van Denekamp) ligt o.a. rond de gelijknamige weg.
Dinkelland
De buurtschap Beuseberg heeft ergens tussen 2009 en 2012 plaatsnaamborden gekregen, zodat je nu tenminste kunt zien wanneer je deze plaats binnenkomt en weer verlaat. Wel zo handig toch... (© H.W. Fluks)
Rijssen-Holten
Hét jaarlijkse evenement van Blankenham is het Hippisch Weekend Blankenham (3e weekend van september), een van de grootste buitenconcoursen in de regio. Het evenement wordt georganiseerd door de in 1973 opgerichte Rijvereniging & Ponyclub De Dijkruiters.
Steenwijkerland
Blauwe Hand is een van de vele curieuze plaatsnamen in ons land. Onder het kopje Naam kun je lezen hoe deze buurtschap bij Wanneperveen aan haar naam komt.
Steenwijkerland
Blokzijl Kathoek ca. 1910
Steenwijkerland
KPJ Boerhaar heeft in 2015 het 90-jarig bestaan gevierd, is nog altijd springlevend en organiseert vele evenementen voor de jeugd van Boerhaar en Wijhe door het jaar heen.
Olst-Wijhe
Rijssen-Holten Hof van Twente
Olst-Wijhe
Haaksbergen
De gemeente Brederwiede heeft maar kort bestaan; opgericht als fusiegemeente in 1973, is zij met nog een aantal gemeenten in 2001 opgegaan in de nieuwe gemeente Steenwijkerland. (© www.rtvoost.nl)
Steenwijkerland
Hardenberg
Hengelo Hof van Twente
Een van de jaarlijkse tradities in Buurse is het Paasvuur oftewel de Poasboake, op 1e Paasdag. 's Avonds in het donker gaat men met een lampionnenoptocht naar de paasvuurlocatie, waar het vuur vervolgens wordt ontstoken.
Haaksbergen
Zwartewaterland
Hellendoorn
Ommen Dalfsen
Hardenberg
De Bult Fredeshiem 1960
Steenwijkerland
De Ha (buurtschap van Markelo) heeft sinds 2010 officiële plaatsnaamborden.
Hof van Twente
Steenwijkerland
Buurtschap De Krieger heeft sinds kort 1 plaatsnaambord. De exacte ligging van deze buurtschap is ons daarom nog niet duidelijk. Met slechts 1 bord kun je immers niet zien waar de buurtschap begint en eindigt...
Steenwijkerland
De 1e editie van Popfestival Kanaalrock in De Krim (op een zaterdag in maart of april) in 2017 was gelijk uitverkocht en was een groot succes, dus volgend jaar weer!
Hardenberg

Pagina's