Overijssel

Overijssel

De buurtschap Achterin, O van Radewijk, heeft geen plaatsnaambordjes, maar vanuit Radewijk staat tenminste nog wél aangegeven hoe je er komen moet. (© Google)
Hardenberg
De buurtschap Agelo is verdeeld in Groot-Agelo en Klein-Agelo. Groot-Agelo heeft witte plaatsnaamborden omdat de buurtschap buiten de bebouwde kom ligt.
Dinkelland
Gemeente Ambt Delden anno ca. 1870, kaart J. Kuijper (collectie www.atlasenkaart.nl)
Hof van Twente
Gemeente Ambt Vollenhove anno ca. 1870, kaart J. Kuijper (collectie www.atlasenkaart.nl)
Steenwijkerland
Ane is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Hardenberg. T/m 2000 gemeente Gramsbergen.
Hardenberg
Tekening met uitleg van de in 2008 in Anerveen gerealiseerde biovergistingsinstallatie, ontworpen en gebouwd door de firma BBE Biogas. (© www.bbebiogas.nl)
Hardenberg
Hardenberg
Gemeente Avereest anno ca. 1870, kaart J. Kuijper (collectie www.atlasenkaart.nl)
Hardenberg
Sommigen vinden een landelijk gelegen buurtschap zoals Azelo afgelegen. Kinderdagverblijf Het Maantje maakt juist een voordeel van de landelijke ligging door te stellen dat het centraal ligt tussen de kernen Borne, Bornerbroek, Delden en Zenderen.
Hof van Twente Borne Almelo
Waar je vroeger voor een helpende hand even snel naar de buren liep, is dat in deze tijd wat minder vanzelfsprekend. Daarom is in 2013 het Baalder Noaberschap gestart. Met deze knoeperd van een banner weet gelijk de hele wijk van hun bestaan. Goed gedaan!
Hardenberg
Steenwijkerland
Balkbrug is een dorp in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Hardenberg. T/m 2000 gemeente Avereest. (© H.W. Fluks)
Hardenberg
Steenwijkerland
Een van de jaarlijkse evenementen in Basse is de Battle of Basse (autocross) op een zondag in augustus of september
Steenwijkerland
Steenwijkerland
De buurtschap Beekdorp moet het zonder plaatsnaamborden stellen. Op de foto zie je het enige bordje met de plaatsnaam erop (vermoedelijk van privémakelij), in het lokale dialect, aan de Beekdorpweg, ter hoogte van de splitsing met de Akkerhuisweg.
Dinkelland
Steenwijkerland
Het voormalige gemeentehuis van Ambt Delden te Bentelo is in 2007 gesloopt. Daarvoor in de plaats zijn huizen gebouwd. Op de foto de huizen aan de voorzijde van het voormalige gemeentehuis.
Hof van Twente
Berghum ligt o.a. rond de gelijknamige weg
Dinkelland
De buurtschap Beuseberg heeft ergens tussen 2009 en 2012 plaatsnaamborden gekregen, zodat je nu tenminste kunt zien wanneer je deze plaats binnenkomt en weer verlaat. Wel zo handig toch... (© H.W. Fluks)
Rijssen-Holten
Blankenham is een dorp in de provincie Overijssel, in de streek Kop van Overijssel, gem. Steenwijkerland. T/m 30-6-1818 gem. Kuinre. Per 1-7-1818 afgesplitst tot een zelfstandige gemeente. In 1973 over naar gem. IJsselham, in 2001 o/n gem. Steenwijkerland
Steenwijkerland
Blauwe Hand is een van de vele curieuze plaatsnamen in ons land. Onder het kopje Naam kun je lezen hoe deze buurtschap bij Wanneperveen aan haar naam komt. Blauwe Hand is een waterrijke buurtschap, zoals je hier kunt zien.
Steenwijkerland
Blokzijl is een stad in de provincie Overijssel, in de streek Kop van Overijssel, gemeente Steenwijkerland. Het was een zelfstandige gemeente t/m 1972. In 1973 over naar gemeente Brederwiede, in 2001 over naar gemeente Steenwijkerland.
Steenwijkerland
KPJ Boerhaar heeft in 2015 het 90-jarig bestaan gevierd, is nog altijd springlevend en organiseert door het jaar heen vele evenementen voor de jeugd van Boerhaar en Wijhe.
Olst-Wijhe
Rijssen-Holten Hof van Twente
Olst-Wijhe
Haaksbergen
De gemeente Brederwiede heeft maar kort bestaan; opgericht als fusiegemeente in 1973, is zij met nog een aantal gemeenten in 2001 opgegaan in de nieuwe gemeente Steenwijkerland. (© www.rtvoost.nl)
Steenwijkerland
Hardenberg
Hengelo Hof van Twente
Buurse is een dorp in de provincie Overijssel, in de streek Twente, gemeente Haaksbergen.
Haaksbergen
De buurtschap Cellemuiden heeft geen plaatsnaamborden, alleen gelijknamige straatnaambordjes. Er staat wel een richtingbord in de omgeving, dat je dus de weg wijst waar je heen moet om er te komen.
Zwartewaterland
Daarle is een dorp in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Hellendoorn.
Hellendoorn
Dalmsholte is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, in deels gemeente Ommen (t/m 30-4-1923 gemeente Ambt Ommen), deels gemeente Dalfsen.
Ommen Dalfsen
Hardenberg
Steenwijkerland
De Ha heeft sinds 2010 officiële plaatsnaamborden
Hof van Twente
Steenwijkerland
Buurtschap De Krieger heeft sinds kort één plaatsnaambord. De exacte ligging van deze buurtschap is ons daarom nog niet duidelijk. Met slechts één bord kun je immers - uiteraard mits aan een doorgaande weg - niet zien waar de buurtschap begint én eindigt.
Steenwijkerland
In 2017 was de 1e editie van Popfestival Kanaalrock in De Krim gelijk uitverkocht en een groot succes, dus sindsdien heeft het dorp er weer een jaarlijks evenement bij!
Hardenberg

Pagina's