Noord-Holland

Noord-Holland

Het oude gemaal 't Kabel in de gelijknamige buurtschap is in 2014 vervangen door een nieuw exemplaar dat weer helemaal aan de eisen des tijds voldoet. Een heel vriendelijk gemaal, want ARBO-, milieu- én visvriendelijk. (© www.spaansbabcock.com/nl)
Haarlemmermeer
Buurtschap 't Kruis moet plaatsnaamborden ontberen. Slechts een richtingbordje in Heerhugowaard verwijst naar de buurtschap.
Heerhugowaard
Hollands Kroon
Schagen Hollands Kroon
Abbenes, dorpsgezicht (© H.W. Fluks)
Haarlemmermeer
In 1927 is gestart met het aanleggen van de Afsluitdijk. Na vijf jaar hard werken aan deze megaklus is de dijk (eigenlijk: dam) in 1932 gereedgekomen. Op de foto het dichten van het laatste gat.
Súdwest-Fryslân Hollands Kroon
Beets, dorpsgezicht
Edam-Volendam
Als eerbetoon aan inwoonster en schaatskampioene Esmee Visser is de ijsbaan van Beinsdorp tijdens Beinsdorp Local Live 2018 omgedoopt tot Esmee Visser IJsbaan, én heeft Esmee een door de inwoners ingezamelde cheque van 2.018 euro gekregen.
Haarlemmermeer
Hollands Kroon
Bikbergen, deze buurtschap wordt doormidden gesneden door de grens tussen de gemeenten Huizen en Gooise Meren. Alleen op Huizens grondgebied heeft Bikbergen plaatsnaamborden.
Huizen Gooise Meren
Drechterland
Hollands Kroon
Breezand, RK kerk, 1967
Hollands Kroon
Heerhugowaard
Haarlemmermeer
Burgerveen, ansichtkaart uitgegeven n.a.v. het  50-jarig bestaan van de firma Van Leeuwen (aldus de adreszijde van de kaart), zo te zien jaren zestig.
Haarlemmermeer
Uitgeest Zaanstad
Bussum, raadhuis
Gooise Meren
Ter plekke rondkijkend, zou je kunnen denken dat het gebied Crailo alleen onder de gem. Huizen valt omdat alleen dat gedeelte plaatsnaamborden heeft, maar het gebied valt onder nog meer gemeenten. Kijk maar onder het kopje Status en ligging.
Huizen Blaricum
Haarlemmermeer
Hollands Kroon

Pagina's