Noord-Holland

Noord-Holland

Het oude gemaal 't Kabel in de gelijknamige buurtschap is in 2014 vervangen door een nieuw exemplaar dat weer helemaal aan de eisen des tijds voldoet. Een heel vriendelijk gemaal, want ARBO-, milieu- én visvriendelijk. (© www.spaansbabcock.com/nl)
Haarlemmermeer
De buurtschap 't Kruis moet plaatsnaamborden ontberen. Slechts een richtingbordje in Heerhugowaard verwijst naar de buurtschap.
Heerhugowaard
Hollands Kroon
Schagen Hollands Kroon
Haarlemmermeer
Aerdenhout Vondelkade (valt onder de gem. Heemstede) 1938
Bloemendaal Heemstede
In 1927 is gestart met het aanleggen van de Afsluitdijk. Na 5 jaar hard werken aan deze megaklus is de dijk (eigenlijk: dam) in 1932 gereed gekomen. Op de foto het dichten van het laatste gat.
Súdwest-Fryslân Hollands Kroon
Beets NH Dorpsgezicht
Edam-Volendam
Als eerbetoon aan inwoonster en schaatskampioene Esmee Visser is de ijsbaan van Beinsdorp tijdens Beinsdorp Local Live 2018 omgedoopt tot Esmee Visser IJsbaan, én heeft Esmee een door de inwoners ingezamelde cheque van 2018 euro gekregen.
Haarlemmermeer
Hollands Kroon
Midden door het dorp Bentveld loopt verticaal de grens tussen de gem. Zandvoort in het W en Bloemendaal in het O. Omdat Bloemendaal destijds voor haar deel van Bentveld geen eigen plaatsnaam heeft aangevraagd is dat in de statistieken nu 'Aerdenhout-West'
Zandvoort Bloemendaal
Bikbergen, deze buurtschap wordt doormidden gesneden door de grens tussen de gemeenten Huizen en Naarden. Alleen op Huizens grondgebied heeft Bikbergen plaatsnaamborden.
Huizen Gooise Meren
Bilderdam (buurtschap van Leimuiden) heeft een eigen bebouwde kom, maar valt voor de postadressen grotendeels onder Leimuiden en voor een klein stukje onder De Kwakel en Ter Aar.
Kaag en Braassem Uithoorn Nieuwkoop
Drechterland
Hollands Kroon
Breezand RK kerk 1967
Hollands Kroon
Heerhugowaard
Haarlemmermeer
Burgerveen, ansichtkaart uitgegeven n.a.v. het  50-jarig bestaan van de firma Van Leeuwen (aldus de adreszijde van de kaart), zo te zien jaren zestig.
Haarlemmermeer
Uitgeest Zaanstad
Bussum, raadhuis
Gooise Meren
Ter plekke rondkijkend zou je geneigd kunnen zijn te denken dat het gebied Crailo alleen onder de gem. Huizen valt, omdat alleen dat gedeelte plaatsnaamborden heeft, maar het gebied valt onder nog meer gemeenten. Kijk maar onder het kopje Status / ligging
Huizen Blaricum
Haarlemmermeer

Pagina's