Limburg

Limburg

Peel en Maas
Buurtschap 't Rooth ligt buiten de bebouwde kom en heeft daarom witte plaatsnaamborden.
Eijsden-Margraten
De buurtschap Aan Reijans heeft geen rijksmonumenten, maar er staan wel monumentale boerderijen, zoals deze aan de Molenweg 101.
Echt-Susteren
Echt-Susteren
Vanuit Geleen kom je hier weliswaar het dorpsgebied van Munstergeleen binnen, maar daarbinnen in de buurtschap Abshoven. Elders in het land lost men dat soms op door onder het dorpsbord een bordje met de buurtschapsnaam te monteren. Kleine moeite toch?
Sittard-Geleen Schinnen
Het piepkleine maar zeer charmante Bergense dorpje Aijen is groot als het om feesten gaat. Zo is er op een zaterdag in juli het Loswalfeest, een gratis toegankelijk zomerfestival met 's middags een wateractiviteit en 's avonds livemuziek.
Bergen LB
Na de herindeling waarbij Amby in Maastricht is opgegaan, zijn de plaatsnaamborden verwijderd. De inwoners, die hier 'not amused' over waren, hebben geijverd voor terugkeer van naamborden. Op 24 mei 2017 zijn ze geplaatst. (© www.facebook.com/amyerpraot)
Maastricht
America, Groeten uit, 1949
Horst aan de Maas
Roerdalen Echt-Susteren
Arcen en Velden Venlo
Waar een kleine buurtschap groot in kan zijn: buurtschap Arensgenhout heeft een eigen muziekvereniging, met ca. 65 op hoog niveau musicerende leden: de in 1934 opgerichte fanfare Sint Clemens.
Nuth Valkenburg aan de Geul
Wat heeft dit nu weer te betekenen? Wel, het dorp Asenray heet in het Limburgs Azerao, en de lokale carnavalsvereniging heet V.V. De Nachtegale. Elders betekent V.V. meestal 'voetbalvereniging', maar in Limburg betekent dat 'vastelaovesverein'. Vandaar...
Roermond
De carnavalsvereniging van Asselt heet De Aartjes. Waar die naam vandaan komt, kun je lezen onder het kopje Evenementen.
Roermond
Echt-Susteren
Simpelveld Heerlen
Peel en Maas
Baneheide, collage van buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Simpelveld
Banholt, collage van dorpsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Eijsden-Margraten
Barrier, hoeve
Voerendaal
Beegden, jeugdherberg ´t Sangershoes
Maasgouw
Gestileerde weergave van de nieuwe gemeente Beekdaelen, die in 2019 ontstaat uit samenvoeging van de gemeenten Onderbanken, Schinnen en Nuth. Hier zie je hoe de nieuwe gemeente is samengesteld uit grondgebied van de fusiepartners. (© gem. Beekdaelen i.o.)
Beekdaelen
Gulpen-Wittem
Peel en Maas
In het dorp Bemelen zijn door het hele jaar 2018 heen tal van evenementen en activiteiten in het kader van het 1.000+-jarig bestaan. Waarom dat zo is, kun je lezen onder het kopje Evenementen.
Eijsden-Margraten
Eijsden-Margraten
Berg, H.H. Monulphus en Gondulphuskerk
Valkenburg aan de Geul
Peel en Maas
Bergen LB
Bergenhuizen, collage van buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Eijsden-Margraten
Berghof, sombere hoeve in mergelsteen
Gulpen-Wittem
Leudal
Peel en Maas
Echt-Susteren
Beutenaken, collage van buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Gulpen-Wittem
Gulpen-Wittem
Maasgouw
Bingelrade, grote hoeve in baksteen
Onderbanken
Bocholtz, collage van dorpsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)
Simpelveld
Nederweert
Diverse uitzichten op het idyllische buurtschapje Bommerig
Gulpen-Wittem
Peel en Maas
Roerdalen
Borgharen is sinds 1970 wel geméénte Maastricht, maar is gelukkig niet - zoals veel andere dorpen - door de stád opgeslokt, omdat de Maas en het Julianakanaal de kernen van elkaar scheiden. Daarom is Borgharen nog altijd een landelijk groen dorpje.
Maastricht
Born, Limburg
Sittard-Geleen
Buurtvereniging St. Theresia Boekoel in het dorp Boukoul is opgericht in 1948 en heeft dus in 2018 het 70-jarig bestaan gevierd. Zij hanteren voor de plaatsnaam de spelling zoals je hem uitspreekt. Wel zo handig.
Roermond
Brunssum
Maasgouw
Schinnen
Eijsden-Margraten
Horst aan de Maas

Pagina's