Groningen

Groningen

Westerwolde
Midden-Groningen
Aduard, fietsenstalling bij de Friesestraatweg met De Ploeg-achtige (zie https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Ploeg) evocatie van het Groningerland. (© Harry Perton / https://groninganus.wordpress.com)
Zuidhorn
Agodorp werd vanouds als AGO-dorp geschreven, om expliciet aan te geven dat het naar de AGO-fabriek was genoemd. Tegenwoordig wordt de plaatsnaam meestal gewoon gespeld als Agodorp. Alleen nog niet op de plaatsnaamborden...
Westerwolde
De buurtschap Allardsoog heeft geen plaatsnaambordjes. Je kunt alleen aan deze borden van hotel (en voormalige volkshogeschool) Nieuw Allardsoog zien dat je in de buurtschap bent aangekomen.
Opsterland Leek Noordenveld
De buurtschap Bakkerom heeft geen plaatsnaambordjes, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.
Marum Leek
Bareveld heeft aan de Drentse kant een eigen bebouwde kom met bijbehorende officiële plaatsnaamborden, maar ligt voor de postadressen 'in' Nieuwediep.
Aa en Hunze Veendam
Stadskanaal
Barnflair ligt tegenwoordig weliswaar formeel binnen de bebouwde kom van Ter Apel, maar ligt nog altijd wel buiten de dorpskern, en is daarmee geografisch gezien ook nog altijd als buurtschap te kwalificeren.
Westerwolde
Midden-Groningen
Bierum, dorpsgezicht
Delfzijl
Stadskanaal
Blijham, Molenhorn, 1915
Westerwolde
De buurtschap Blokum heeft geen plaatsnaambord, en dat hoeft ook niet met een gelijknamig straatnaambordje, mits het zoals hier haaks op de weg is geplaatst. Zo kan het als 2-in-1, straatnaambordje en plaatsnaambordje tegelijk, fungeren. (© H.W. Fluks)
Midden-Groningen
Kaartje van Stg. Historisch Boerakker en Lucaswolde met haar werkgebied, dat onder de gemeenten Marum, Leek, Grootegast en Zuidhorn valt, en de panden vallen onder de dorpen Boerakker, Lucaswolde, Tolbert, Oldekerk, Sebaldeburen, Grootegast en Doezum...
Marum Leek
Loppersum
Bokhörn (buurtschap van Lageland)
Midden-Groningen
De Marne
De molenromp van schepradpoldermolen Bombay in de gelijknamige buurtschap bij Doezum is een rijksmonument. Het is tegenwoordig een woonhuis. (© Harry Perton/https://groninganus.wordpress.com)
Grootegast
Het kleine, maar destijds wel letterlijk en figuurlijk zeer bedrijvige buurtschapje Bonnermond had een hulppostkantoor met die naam van 1905 tot 1915 en is toen hernoemd in Stadskanaal-Pekelderweg. Ook het plaatsje is toen zo gaan heten.
Stadskanaal
Een van de jaarlijkse evenementen in Borgercompagnie is de Apres Ski Party op een zaterdag in februari.
Veendam Midden-Groningen
Westerwolde
Midden-Groningen
Bourtange, Marktplein
Westerwolde
Midden-Groningen
Eemsmond
Leek Marum
Grootegast
DAL-gemeenten
Westerwolde
Grootegast
Loppersum

Pagina's