Groningen

Groningen

Vlagtwedde
Menterwolde
Het Aduarderdiep loopt O langs Aduard. Om het geheel te bekanoën moet u een goede conditie hebben: het kanaal dat loopt van Hoogkerk naar Aduarderzijl, is 12 km lang.
Zuidhorn
Agodorp werd vanouds als AGO-dorp geschreven, om expliciet aan te geven dat het naar de AGO-fabriek was genoemd. Tegenwoordig wordt de plaatsnaam meestal gewoon gespeld als Agodorp. Alleen nog niet op de plaatsnaamborden...
Vlagtwedde
De buurtschap Allardsoog heeft geen plaatsnaambordjes. Je kunt alleen aan deze borden van hotel (en voormalige volkshogeschool) Nieuw Allardsoog zien dat je in de buurtschap bent aangekomen.
Opsterland Leek Noordenveld
Stadskanaal Pekela
De buurtschap Bakkerom heeft geen plaatsnaambordjes, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.
Marum Leek
Bareveld heeft aan de Drentse kant een eigen bebouwde kom met bijbehorende officiële plaatsnaamborden, maar ligt voor de postadressen 'in' Nieuwediep.
Aa en Hunze Veendam
Stadskanaal
Barnflair ligt tegenwoordig weliswaar formeel binnen de bebouwde kom van Ter Apel, maar ligt nog altijd wel buiten de dorpskern, en is daarmee geografisch gezien ook nog altijd als buurtschap te kwalificeren.
Vlagtwedde
De gemeente Bellingwedde (het roze geaccentueerde gebied op de kaart) is in 1968 ontstaan uit fusie van de gemeenten Bellingwolde en Wedde. In 2018 fuseert de gemeente met de Z buurgemeente Vlagtwedde tot de nieuwe gemeente Westerwolde. (© Google)
Bellingwedde
De Veldkamps Meul'n in Bellingwolde is een ronde stenen stellingkorenmolen. Het uiterlijk van deze molen is uniek voor Oost-Groningen. (© Harry Perton / https://groninganus.wordpress.com)
Bellingwedde
Bierum Dorpsgezicht
Delfzijl
Stadskanaal
Blijham Molenhorn 1915
Bellingwedde
De buurtschap Blokum heeft geen plaatsnaambord, en dat hoeft ook niet met een gelijknamig straatnaambordje, mits het zoals hier haaks op de weg is geplaatst. Zo kan het als 2-in-1, straatnaambordje en plaatsnaambordje tegelijk, fungeren. (© H.W. Fluks)
Slochteren
Kaartje van Stg. Historisch Boerakker en Lucaswolde met haar werkgebied, dat onder de gemeenten Marum, Leek, Grootegast en Zuidhorn valt, en de panden vallen onder de dorpen Boerakker, Lucaswolde, Tolbert, Oldekerk, Sebaldeburen, Grootegast en Doezum...
Marum Leek
Loppersum
Bokhörn (buurtschap van Lageland)
Slochteren
De Marne
De molenromp van schepradpoldermolen Bombay bij Doezum is een rijksmonument. Het is tegenwoordig een woonhuis. (© https://groninganus.wordpress.com)
Grootegast
Het kleine maar destijds wel letterlijk en figuurlijk zeer bedrijvige buurtschapje Bonnermond had een hulppostkantoor met die naam van 1905 tot 1915 en is toen hernoemd in Stadskanaal-Pekelderweg. Ook het plaatsje is toen zo gaan heten.
Stadskanaal
Een van de jaarlijkse evenementen in Borgercompagnie is de Apres Ski Party op een zaterdag in februari.
Veendam Muntendam Hoogezand-Sappemeer
Slochteren Hoogezand-Sappemeer
Bourtange Marktplein
Vlagtwedde
Eemsmond
Leek Marum
Grootegast
Bellingwedde
Grootegast
Loppersum

Pagina's