Prickart

Plaats
Buurtschap
Simpelveld
Heuvelland Parkstad
Limburg

Prickart

Terug naar boven

Status

- Prickart is een buurtschap in de provincie Limburg, in de regio's Heuvelland en Parkstad, gemeente Simpelveld. T/m 1981 gemeente Bocholtz.

- De buurtschap Prickart valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Bocholtz. De buurtschap ligt tegenwoordig, net als buur-buurtschap Zandberg, binnen de bebouwde kom van het dorp (en heeft zelf geen plaatsnaamborden), en is daarom in die zin strikt genomen geen buurtschap meer (omdat een buurtschap in principe buiten de bebouwde kom van een stad of dorp ligt). Toch is het nog altijd een niet echt 'in' de kern Bocholtz gelegen buurtje, maar ligt het als lintbebouwing nog net buiten de kern.

Terug naar boven

Naam

In het Limburgs
D'r Prikket.

Oudere vermeldingen
Prikart.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Prickart ligt rond de gelijknamige weg en de weg Kievit, N van het dorp Bocholtz en ZO van het dorp Simpelveld. De buurtschap ligt verder W van de A76 en het internationale bedrijventerrein Avantis, WZW van de Duitse plaats Horbach, ZW van de stad Kerkrade, Z van de stad Heerlen, OZO van het dorp Eys, NO van het dorp Nijswiller en NNO van de plaats Orsbach in Duitsland en het dorp Lemiers.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Prickart omvat ca. 55 huizen en enkele verblijfsaccommodaties, met ca. 135 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Mariakapelletje op de driesprong van de wegen Prickart / Broek / Kievit.

Terug naar boven

Links

- Buurtvereniging: - Buurtvereniging Um Jen Sjting in Bocholtz is opgericht in 1948 en heeft als doel door middel van het organiseren van diverse activiteiten door het jaar heen het “wij-gevoel" in de buurt te bevorderen. De buurtvereniging heeft als werkgebied de bebouwing aan de wegen Steenberg, Prins Hendrikstraat, Steenbergervoetpad, Stevensweg, Zandberg en Prickart.

Reactie toevoegen