Posthoorn ZL

Plaats
Buurtschap
Terneuzen
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

Posthoorn ZL

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Posthoorn.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Posthoorn.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Posthoorn.

Terug naar boven

Status

- Posthoorn is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Terneuzen. T/m 31-3-1970 gemeente Philippine. Per 1-4-1970 over naar gemeente Sas van Gent, in 2003 over naar gemeente Terneuzen.

- De buurtschap Posthoorn valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Philippine.

- De buurtschap Posthoorn ligt deels op Belgisch grondgebied, vallend onder het dorp Boekhoute, gemeente Assenede. Volgens de Topografische atlas Zeeland (1) zou dit overigens een aparte buurtschap zijn.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
De Posthoorn.

Naamsverklaring
De buurtschap is genoemd naar een herberg De Posthoorn (staat dat pand er nog, zo ja wat is de huidige functie?, red.).

Terug naar boven

Ligging

Posthoorn ligt Z van Philippine, rond de wegen Posthoornweg en Posthoorn. Vanuit het dorp Philippine heet de weg naar deze buurtschap Posthoornstraat, in de buurtschap zelf gaat deze over in de Posthoornweg en in het verlengde daarvan heet de weg Posthoorn. Aan de Belgische kant zou de weg volgens de Topografische atlas Zeeland (2) overgaan in de Posthoornsedijk. Ter plekke heet deze weg echter ook Posthoorn (aan de Nederlandse kant is sprake van de huisnrs. 1-7 en 2-8 aan de weg Posthoorn). Daarnaast vermeldt deze atlas de buurtschap wel op de plattegrond, maar ten onrechte niet in de plaatsnamenindex achterin. Ter hoogte van de landsgrens lopen twee wegen haaks op de weg Posthoorn (Hollekenstraat in het O en Braakmanstraat in het W). Kennelijk loopt de landsgrens hier noordelijk langs deze wegen, want aan deze wegen liggen geen huizen op Nederlands grondgebied.

Terug naar boven

Statistische gegevens

- In 1840 had Posthoorn 9 huizen met 37 inwoners.

- Tegenwoordig heeft Posthoorn ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners (gelijkelijk verdeeld over de wegen Posthoornweg en Posthoorn).

Reactie toevoegen