Poeldonk

Plaats
Buurtschap
Sint-Michielsgestel
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Poeldonk

Terug naar boven

Status

- Poeldonk is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Sint-Michielsgestel. Den Dungens deel: t/m 1995 gemeente Den Dungen, in 1996 over naar gemeente Sint-Michielsgestel.

- De buurtschap Poeldonk valt grotendeels onder het dorp Den Dungen, deels onder het dorp Maaskantje. Het deel van de buurtschap dat onder Den Dungen valt, valt ook voor de postadressen onder dat dorp, maar het deel dat onder Maaskantje valt, valt, omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, net als Maaskantje zelf, voor de postadressen onder Sint-Michielsgestel.

- De buurtschap Poeldonk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Poeldonk ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Poeldonksedijk, Meersestraat, Bosscheweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 67, in Z richting, tot het kruispunt met de Bramerslandstraat), Reijndersveld, Flaas (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de weg Reijndersveld: beide zijden; het gedeelte O daarvan: alleen N zijde), Rijndonksestraat, Hooidonk, Hooidonksedijk, Groene Weide en Hooidonksestraat (het gedeelte van deze straat N van het kruispunt met de Beemdweg). De buurtschap ligt direct N van het dorp Den Dungen, N en NO van het dorp Maaskantje, W van de rivier de Aa en het dorp Berlicum, ZW van de Zuid-Willemsvaart, ZO van de A2 en de stad 's-Hertogenbosch en Z van de A 59 en het dorp Rosmalen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Poeldonk omvat ca. 140 huizen met ca. 350 inwoners.

Reactie toevoegen