Pijnacker-Nootdorp

Gemeente
Pijnacker-Nootdorp
Haaglanden
Zuid-Holland

Pijnacker-Nootdorp

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Pijnacker-Nootdorp.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Pijnacker-Nootdorp.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Pijnacker-Nootdorp.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Pijnacker-Nootdorp (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

- Pijnacker-Nootdorp is een gemeente in de provincie Zuid-Holland, in de streek Haaglanden.

- De gemeente Pijnacker-Nootdorp is in 2002 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Pijnacker en Nootdorp.

- Naast de hierboven genoemde dorpen omvat de gemeente verder nog het dorp Delfgauw en de buurtschappen Gooland, Katwijkerlaan, Noukoop, Oude Leede en Vlieland.

- Wapen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Terug naar boven

Landschap, natuur en recreatie

- In 2016 komt het Laakgebied gereed, een voorheen agrarisch en nu natuur- en recreatiegebied van ca. 60 hectare tussen Pijnacker en Nootdorp, als onderdeel van een 'groen lint' tussen Delft en Zoetermeer. Men kan er o.a. wandelen, fietsen, vissen en kanoën.

- Gedeputeerde Evertse en wethouder Van Staalduinen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp hebben in november 2010 82 hectare natuurbos overgedragen aan Staatsbosbeheer, die het gaat beheren. Het Natuurbos is onderdeel van het project Groenblauwe Slinger. Daarvan wordt de kern gevormd door de Balij en het Bieslandse Bos, samen 630 hectare oppervlakte. Hiervan is al 430 hectare ingericht. De Groenblauwe Slinger is een zone door de zuidelijke Randstad met ruimte voor agrarische activiteit, natuur, recreatie en water(berging). Hij verbindt het Groene Hart met Midden Delfland en bestaat uit ongeveer 200 vierkante kilometer aan boerenlandschap, en bos en recreatiegebied. Het gebied geeft vooral bewoners van de dichtbevolkte drukke Randstad mogelijkheden tot recreatie op korte afstand van huis en geeft ook dieren en planten de mogelijkheid zich te verspreiden. Daardoor ontstaat er een rijkere flora en fauna met meer soorten (biodiversiteit). De Groenblauwe Slinger moet ook voorkomen dat de regio's Rotterdam en Den Haag, met circa twee miljoen inwoners, in de toekomst aan elkaar vastgroeien. Door het gebied tussen de steden open te houden, ontstaat er een goed evenwicht tussen bebouwing en groen.

- Het in de afgelopen jaren ontwikkelde 560 hectare grote natuur- en recreatiegebied Groenzoom ligt deels in de gemeente Lansingerland, deels in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Terug naar boven

Links

- Officiële site van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Reactie toevoegen