Peelstraat (Wanroij)

Plaats
Buurtschap
Land van Cuijk
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

Peelstraat (Wanroij)

Terug naar boven

Status

- Peelstraat is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente (en streek) Land van Cuijk. T/m 1993 gemeente Wanroij. In 1994 over naar gemeente Sint Anthonis, in 2022 over naar gemeente Land van Cuijk.

- De buurtschap Peelstraat valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Wanroij.

- De buurtschap Peelstraat heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Peelstraat ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Molenstraat (het gedeelte tussen de bebouwde kom van het dorp Wanroij en de tweede driesprong van de Molenstraat), Bus, Molenveld, Lampersveldpad, Straatscheveld, Campinglaan, Peelkant (het gedeelte Z van de Kuilenstraat), Fortunaweg (exclusief het gedeelte bij het kruispunt met de Boompjesweg en ZW daarvan) en De Waterval. Een gedeelte van de buurtschap is bedrijvengebied. De buurtschap ligt direct ZO van het dorp Wanroij, NW van het dorp Sint Anthonis, ZO van het dorp Sint Hubert, ZW van het dorp Haps en NO van het dorp Landhorst.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Peelstraat 21 huizen met 106 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 60 huizen en ca. 40 bedrijfsgebouwen, met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen