Peeldijk

Plaats
Buurtschap
Laarbeek
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Peeldijk

Terug naar boven

Status

- Peeldijk is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Laarbeek. Beek en Donks deel: t/m 1996 gemeente Beek en Donk; Aarle-Rixtels deel: t/m 1996 gemeente Aarle-Rixtel.

- De buurtschap Peeldijk valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Beek en Donk, deels onder het dorp Aarle-Rixtel.

- De buurtschap Peeldijk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Peeldijk ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Gemertseweg (de N615; het gedeelte van deze weg ZW van het kruispunt met de Broekkantsestraat), Bosscheweg (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de Kasteellaan), Kasteellaan, Brugstraat, Willemstraat, Pater Eustachiuslaan, Broekdalerbaan (de N279; het gedeelte van deze weg tussen de Bakelseweg en de rotonde bij de Gemertseweg (de N615 en de N272)), Biezenweg (voor zover gelegen W van de Broekdalerbaan) en Loopweg. De buurtschap ligt direct O van het dorp Beek en Donk, NNO van het dorp Aarle-Rixtel, ZW van het dorp Gemert, WZW van het dorp De Mortel en NW van het dorp Bakel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Peeldijk omvat ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen