Oudekerk

Plaats
Buurtschap
Elburg
Veluwe
Gelderland

Oudekerk

Terug naar boven

Status

- Oudekerk is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Veluwe, gemeente Elburg. T/m 1973 deels gemeente Elburg, deels gemeente Doornspijk.

- De buurtschap Oudekerk valt, ook voor de postadressen, deels onder de stad Elburg, deels onder het dorp Doornspijk.

- De buurtschap Oudekerk heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Oudekerk ligt rond het N gedeelte van de weg Kerkdijk en rond het kruispunt van deze weg en de Veldweg en Nieuwstadsweg. De buurtschap ligt in de O nabijheid van het Veluwemeer en ligt ZW van de stad Elburg, N van het dorp Doornspijk, NNO van het dorp Nunspeet, OZO van het dorp Biddinghuizen en WZW van de dorpen Oostendorp en Oldebroek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Oudekerk omvat een handvol huizen met ca. 15 inwoners.

Terug naar boven

Landschap, natuur en recreatie

- Door de vogelkijkhut aan het Veluwemeer kun je goed vogels bekijken zonder ze te storen (neem wel een goede verrekijker mee). Je kunt er o.a. rietvogels, de grote zilverreiger en in de wintermaanden vele honderden kleine zwanen zien. Maar er zijn nog veel meer vogelsoorten te zien. Welke vogelsoorten er allemaal zijn 'gespot', kun je lezen onder de link.

Reactie toevoegen