Ossenzijl

Plaats
Dorp
Steenwijkerland
Kop van Overijssel
Overijssel

Ossenzijl

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je luxe ingerichte tent bij De Kalverweide.

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Ossenzijl.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Ossenzijl.

- Groepsaccommodatie Résidence de Weerribben is een kleinschalig bungalowpark met 8-, 12,- 16- en 24-persoons luxe familiehuizen. De groepsaccommodaties liggen naast vijfsterren bungalowpark Villapark de Weerribben met faciliteiten voor jong en oud, waar je gratis gebruik van kunt maken. Door de prachtige ligging in natuurgebied de Weerribben is dit de perfecte locatie voor natuur-, fiets-, vis- en wandelvakanties.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Ossenzijl.

Terug naar boven

Status

- Ossenzijl is een dorp in de provincie Overijssel, in de streek Kop van Overijssel, gemeente Steenwijkerland. T/m 1972 gemeente Oldemarkt.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Ossenzijl heeft 1 rijksmonument.

- Ossenzijl heeft 1 gemeentelijk monument.

- Tjasker Ossenzijl.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Buitencentrum Weerribben is hét startpunt voor een vaartocht met overdekte rondvaartboot, fluisterboot of kano in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Of een wandel- of fietstocht. Met rust, riet en ruimte. Kom eerst binnen kijken om buiten meer te zien. In het buitencentrum is een toeristisch informatiepunt en veel informatie over het natuurgebied. Regelmatig zijn er leuke activiteiten zoals een vaartocht met de boswachter.

- De Weerribben moet je eigenlijk per boot verkennen. Het waterrijke natuurreservaat tussen Ossenzijl en Muggenbeet is vanuit een kano of vanuit een fluisterbootje het best te overzien. Maar een goed alternatief is het 3,5 kilometer lange Natuurpad vanuit Buitencentrum Weerribben. Deze route loopt grotendeels parallel aan Zompie's zoekpad, waarop kinderen met allerlei opdrachten aan het werk worden gezet. Het Natuurpad voert langs waterwegen, trilveen, hooiland, rietland en moerasbos. Dat betekent dat je binnen een uur zo'n beetje alle karakteristieke landschapselementen van de Weerribben doorkruist. - Natuurpad, fietsroute en kanoroute door de Weerribben vanuit Ossenzijl.

- De Groene Wens Boot is een fluisterboot, speciaal gebouwd voor mensen met een fysieke beperking, die samen met hun vrienden of familie willen genieten van de natuur in Nationaal Park Weerribben-Wieden. De Groene Wens Boot heeft een goede verwarming, vaart behoudens extreme weersomstandigheden van 15 januari tot 15 december, en wordt bestuurd door ervaren (vrijwillige) schippers.

Terug naar boven

Links

- Overzicht van begravenen op de begraafplaats van Ossenzijl.

Reactie toevoegen