Oostwoud

Plaats
Dorp
Medemblik
West-Friesland
Noord-Holland

Oostwoud

Terug naar boven

Status

- Oostwoud is een dorp in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, gemeente Medemblik. T/m 1978 gemeente Midwoud, in 1979 over naar gemeente Noorder-Koggenland, in 2007 over naar gemeente Medemblik.

- Onder het dorp Oostwoud vallen ook de buurtschappen Broerdijk (deels) en Veldhuis.

Terug naar boven

Ligging

In het van W naar O langgerekte dorpsgebied van Oostwoud ligt het dorp ongeveer centraal tot iets O daarvan. Verder ligt het dorp NO van het dorp Midwoud, OZO van het dorp Abbekerk, ZO van het dorp Twisk, ZZO van het dorp Opperdoes, ZZW van de stad Medemblik, WZW van het dorp Onderdijk, W van het dorp Wervershoof, NW van het dorp Zwaagdijk-Oost en NNW van het dorp Hauwert.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 heeft het dorp Oostwoud 48 huizen met 310 inwoners. Tegenwoordig omvat het dorp ca. 360 huizen met ca. 900 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

Als je je nader wilt verdiepen in de geschiedenis van dit dorp, kun je terecht bij Historische Vereniging Midwoud - Oostwoud.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- De Protestantse kerk van het dorp maakt tegenwoordig deel uit van Protestantse Gemeente THOMAS, wat staat voor "Twisk, Hauwert, Oostwoud, Midwoud Allen Samen". Middels een roulatieschema worden in alle 4 de kerken nog diensten gehouden.

- Klikjesmolen.

Terug naar boven

Links

- Belangenvereniging: - Dorpsraad Midwoud - Oostwoud.

- Muziek: - Fanfare OKK.

Reactie toevoegen