Oosterik

Plaats
Buurtschap
Heeze-Leende
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Oosterik

Terug naar boven

Status

- Oosterik is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Heeze-Leende. T/m 1996 gemeente Leende.

- De buurtschap Oosterik valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Leende.

- De buurtschap Oosterik heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Oosterik ligt rond de wegen Oostrikkerdijk, Halfeindschestraat (N zijde), Oostrikkerstraat, Langstraat (het gedeelte van deze straat vanaf huisnummer 2 in ZW richting), Voordenweg, 'Sint Jacob en Sint Annastraat', Molenschut en Burgemeester Vogelslaan. Een gedeelte van de buurtschap is bedrijventerrein. De buurtschap Oosterik ligt direct NO en direct O van het dorp Leende, ZZW van het dorp Heeze, WNW van het dorp Sterksel, O van het dorp Valkenswaard en Z van het dorp Geldrop.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Oosterik 79 huizen met 394 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 155 huizen en ca. 35 bedrijfsgebouwen, met ca. 390 inwoners.

Reactie toevoegen