Oosterens

Plaats
Buurtschap
Maashorst
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Oosterens

Terug naar boven

Status

- Oosterens is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Maashorst. T/m 2021 gemeente Uden.

- De buurtschap Oosterens valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Volkel.

- De buurtschap Oosterens heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Oosterens ligt rond de wegen Zeelandsedijk (het gedeelte tussen het parkeerterrein bij de Luttelweg/de plas Hemelrijk en de minirotonde bij de Antoniusstraat en de Rouwstraat), Luttelweg, Oosterheidestraat (het gedeelte van deze straat W van het kruispunt met de Muizenstraat), Schuttersweg, Wilgenstraat, Oosterensepad, Rechtestraat (het gedeelte van deze weg W van ter hoogte van de Muizenstraat), Antoniusstraat (het gedeelte van deze weg O van de Kroatenstraat; Z zijde) en Akkerstraat. De buurtschap ligt deels binnen de bebouwde kom van het dorp Volkel. De buurtschap Oosterens ligt direct ZO van het dorp Volkel, NW van de plas Hemelrijk, W van het dorp Odiliapeel, ZW van Vliegbasis Volkel en N van het dorp Boekel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Oosterens omvat ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen