Ommerenveld

Plaats
Buurtschap
Buren
Betuwe
Gelderland

Ommerenveld

Terug naar boven

Status

- Ommerenveld is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Betuwe, gemeente Buren. T/m 1998 gemeente Lienden.

- De buurtschap Ommerenveld valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Ommeren.

- De buurtschap Ommerenveld heeft geen plaatsnaamborden.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Ommerenveld ligt ZW van Lienden, Z van Ommeren, rond de Ommerenveldseweg.

Terug naar boven

Links

- Basisschool De Meent ligt qua postadres 'in' Ommeren maar ligt in de praktijk in de buurtschap Ommerenveld. De school is opgericht in 1922, in het gebouw dat nu de gymzaal is. Basisschool De Meent is een kleine school, met ca. 60 leerlingen, in een prachtig landelijk gebied. Wat maakt deze school bijzonder? Hun sleutelwoord is SAMEN: ze werken samen met de leerlingen aan hun ontwikkeling en leerdoelen; ze werken samen met de ouders aan een goede, vrolijke en gezonde school; ze werken als team samen aan het onderwijs aan alle leerlingen door ons speciale rooster; ze hebben veel ruimte binnen en buiten, waardoor ze o.a. samenwerk- en stilte werkplekken hebben en een eigen speeltuin en voetbalveld.

Het onderwijs is eigentijds door het gebruik van nieuwe methodes en iPads en touchscreens. Ze maken excursies en laten gastlessen verzorgen om de leerlingen de geleerde zaken in de praktijk te laten zien en ervaren. Sinds oktober 2016 hebben ze een eigen techniek- en ontdeklokaal: De Willie Wortels Uitvinderij. Ze werken aan een Gezonde School: ze hebben 3 fruitdagen en een verse lunch voor de overblijvers. En ze hebben al jaren op rij een goede cito-eindscore. De school heeft al met al dan ook een aantrekkingskracht vanuit de regio. De leerlingen komen namelijk niet alleen uit Ommeren maar ook uit Lienden, Echteld, Maurik, Ingen, Eck en Wiel, Tiel en Zoelen.

Reactie toevoegen