Oldambt

Gemeente
Oldambt
Oldambt
Groningen

Oldambt

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Oldambt.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Oldambt.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Oldambt.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Oldambt (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

- Oldambt is een gemeente in de provincie Groningen, in de streek Oldambt. De gemeente Oldambt is in 2010 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Reiderland, Scheemda en Winschoten.

- De gemeente Oldambt omvat de stad Winschoten, de dorpen Bad Nieuweschans, Beerta, Blauwestad, Drieborg, Finsterwolde, Heiligerlee, Midwolda, Nieuw-Beerta, Nieuwolda, Nieuw-Scheemda, Oostwold, Scheemda, 't Waar en Westerlee en de buurtschappen Beersterhoogen, Booneschans, Bovenstreek, Ekamp, Finsterwolderhamrik, Ganzedijk, Goldhoorn, Hamdijk, Hongerige Wolf, Kostverloren, Kromme-Elleboog, Kroonpolder, Meerland, Modderland, Napels, Niesoord, Nieuwe Statenzijl, Nieuwolda-Oost, Oostereinde, Oostwolderhamrik, Oudedijk, Oude Statenzijl, Oudezijl, Reiderwolderpolder, ScheemderzwaagTranendal, Ulsda, Winschoter Hogebrug (deels) en Winschoterzijl (deels).

- Wapen van de gemeente Oldambt.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Oldambt.

Terug naar boven

Naam

Naamgeving
- De naam van de gemeente is door een verkiezing onder de inwoners tot stand gekomen. De inwoners van de drie 'oude' gemeenten konden kiezen uit de namen Reiderland, Winschoten en Oldambt, waarbij de laatste 62 procent van de stemmen kreeg.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- De gemeente Oldambt heeft 1 gemeentelijk monument.

Terug naar boven

Links

- Officiële site van de gemeente Oldambt.

- RTV Logo (Lokale Omroep Gemeente Oldambt) is verdeeld in Dollard Radio voor het radio-gedeelte en RTV Blauwestad voor het tv-gedeelte. Te ontvangen op de kabel en via de ether. De omroep is er voor inwoners van de gemeente en voor toeristen.

Reactie toevoegen