Offem

Plaats
Buurtschap
Noordwijk
Zuid-Holland

Offem

Terug naar boven

Status

- Offem is een buurtschap en landgoed in de provincie Zuid-Holland, gemeente Noordwijk.

- De buurtschap Offem valt onder het dorp Noordwijk-Binnen, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Noordwijk.

- De buurtschap Offem heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Offem ligt rond de Nieuwe Offemweg (O zijde), Nachtegaalslaan, Hofvennepark, Hogeweg (N zijde), Varkensboslaan en Schiestraat (het gedeelte van deze straat O van de rotonde bij deze straat, de Nieuwe Offemweg en Gooweg; Z zijde). De buurtschap ligt direct O van het dorp Noordwijk-Binnen, NO van het dorp Katwijk aan Zee, NNO van het dorp Katwijk aan den Rijn, N van het dorp Rijnsburg, NNW van het dorp Oegstgeest, W van het dorp Voorhout en ZW van het dorp Noordwijkerhout.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Offem 6 huizen met 39 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 30 huizen en enkele woonschepen, met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen