Noordoost-Groningen

Streek
Groningen

Noordoost-Groningen

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Noordoost Groningen.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Noordoost Groningen.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Noordoost Groningen.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Noordoost Groningen (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

De regio Noordoost Groningen omvat de gemeenten Appingedam, Bedum, Ten Boer, Delfzijl, Eemsmond, Hoogezand-Sappemeer, Loppersum, MenterwoldeOldambt en Slochteren.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- Het rapport Vertrouwen in een duurzame toekomst. Een stevig perspectief voor Noord-Oost Groningen (okt. 2013) is het eindrapport van de Commissie Duurzame Toekomst Noord-Oost Groningen. Het rapport inventariseert hoe kan worden gewerkt aan herstel van vertrouwen tussen inwoners en Rijksoverheid en NAM (naar aanleiding van de aardbevingen in het gebied), welke perspectieven er zijn voor verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving, en hoe gewerkt kan worden aan het borgen van een duurzaam economisch toekomstperspectief voor het gebied. Het rapport heeft betrekking op het grondgebied van het 'Groningen gasveld'. Een kaart van dit gebied vindt u in het rapport op pag. 17.

- In verband met de (toenemende) aardbevingsgevoeligheid van het gebied, wordt nagedacht over bouwkundig duurzame(re) oplossingen. De Groningse ondernemer Herman van Vliet adviseert meer te gaan doen met houtstapelbouw.

Terug naar boven

Literatuur

- 'Leven op een breuklijn' (2014) is het eerste 'aardbevingsboek' van Nederland. In begrijpelijke taal en illustratieve tekeningen leggen de bouwkundigen en architecten Theo Elsing, Ina Vlootman en Jolanda Faber uit wat een beving in de slappe Groningse bodem doet met de bouwkundige constructie van een huis, kerk, toren of molen, wat het kenmerkende schadepatroon kan zijn en wat de zwakke plekken zijn. Ze geven inzicht in hoe schade kan worden hersteld én, nog belangrijker, welke preventieve maatregelen genomen kunnen worden om beter beschermd te zijn tegen toekomstige aardbevingen. Ook geven ze informatie over procedures, regelgeving en vergunningen. Aan te bevelen dus voor inwoners en betrokken instanties. - Bestel het boek 'Leven op een breuklijn' hier online.

Reactie toevoegen