Noordeinde (Berkel en Rodenrijs)

Plaats
Buurtschap
Lansingerland
Zuid-Holland

Noordeinde (Berkel en Rodenrijs)

Terug naar boven

Status

- Noordeinde is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, gemeente Lansingerland. T/m 2006 gemeente Berkel en Rodenrijs.

- De buurtschap Noordeinde valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Berkel en Rodenrijs.

- De buurtschap Noordeinde heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Noordeinde ligt rond de wegen Noordeindseweg (het gedeelte van deze weg N van de rotonde bij de Planetenweg en de Oostmeerlaan), Noordersingel, Meerweg (het gedeelte van deze weg rond de kruispunten met de weg Noordersingel en de Noordeindseweg), Libellestraat, Meikeverstraat, Middelweg (het gedeelte van deze weg rond de kruispunten met de weg Noordersingel en de Noordeindseweg), Marterhof, Pastoor Verburghweg (het gedeelte van deze weg rond de kruispunten met de weg Noordersingel en de Noordeindseweg), Oesterstraat, Robbenstraat, Munnikenweg (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de Noordeindseweg) en A.H. Verweijweg (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de Noordeindseweg). De buurtschap ligt direct N van het dorp Berkel en Rodenrijs, direct Z van de stad Zoetermeer, O en OZO van het dorp Pijnacker, W en WNW van het dorp Bleiswijk en NNW van het dorp Bergschenhoek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Noordeinde omvat ca. 355 huizen met ca. 780 inwoners.

Reactie toevoegen