Noldijk

Plaats
Buurtschap
Barendrecht
Zuid-Holland

Noldijk

Terug naar boven

Status

- Noldijk is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, gemeente Barenrecht.

- De buurtschap Noldijk valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Barendrecht. De buurtschap ligt deels binnen de bebouwde kom van Barendrecht, maar ligt zodanig afgescheiden van de Barendrechtse wijken, dat lijkt te rechtvaardigen, Noldijk als een op zichzelf staande woonplaats op te vatten.

- De buurtschap Noldijk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Noldijk ligt rond de gelijknamige weg (het gedeelte van deze weg Z van de spoorweg), en rond de wegen Ziedewijdsedijk (het gedeelte van deze weg ZO van de Boezemweg en de Leedeweg (de Ring Barendrecht)), Achterzeedijk (het gedeelte van deze weg rond de kruispunten met de wegen Noldijk en Zwingeldam) en Zwingeldam. De buurtschap ligt aan de rivier de Waal en N van de rivier de Oude Maas en ligt direct NW van het dorp Heerjansdam, ZO van het dorp Barendrecht, ZW van het dorp Ridderkerk, W van het dorp Hendrik-Ido-Ambacht, NW van het dorp Zwijndrecht, NNW van het dorp Puttershoek, O van de A29 en ONO van het dorp Heinenoord.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Noldijk omvat ca. 120 huizen en een handvol bedrijfsgebouwen, met ca. 300 inwoners.

Reactie toevoegen