Nijentap

Plaats
Buurtschap
Meppel
Drenthe

Nijentap

Terug naar boven

Status

- Nijentap is een buurtschap in de provincie Drenthe, gemeente Meppel. T/m 1997 gemeente Havelte (in 1998 is de buurtschap met omliggend buitengebied N en Z ervan middels grenscorrectie naar de gemeente Meppel gegaan. De rest van de gemeente Havelte is opgegaan in de nieuwe gemeente Westerveld).

- De buurtschap Nijentap valt, ook voor de postadressen, onder de stad Meppel.

- De buurtschap Nijentap heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Nijentap ligt rond de Nijentapperweg, Boschweg en het N gedeelte van de Z tak van de Zegelhorstweg. De buurtschap ligt rond het water de Oude Vaart, O van de N371 (de Rijksweg) en de A32 en N van de stad Meppel, NW van het dorp Ruinerwold, W van het dorp Oosteinde, ZZW van het dorp Havelte, ZZO van het dorp Darp en O van het dorp Nijeveen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Nijentap 2 huizen met 13 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap een handvol huizen, met ca. 15 inwoners.

Reactie toevoegen