Nieuw-Gassel

Plaats
Buurtschap
Land van Cuijk
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

Nieuw-Gassel

Terug naar boven

Status

- Nieuw-Gassel is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente (en streek) Land van Cuijk. T/m 31-7-1942 gemeente Gassel. Per 1-8-1942 over naar gemeente Beers, in 1994 over naar gemeente Grave, in 2022 over naar gemeente Land van Cuijk.

- De buurtschap Nieuw-Gassel valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Gassel.

- De buurtschap Nieuw-Gassel heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Nieuw-Gassel ligt rond de wegen Torenstraat, Heidestraat, Maasveld (het gedeelte tussen de wegen Heidestraat en Hoeve), Hoeve, Molenakker (de twee hiervoor genoemde wegen voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Gassel), Wijnroemer, Kapellaan (het gedeelte NW van de weg Meisevoort), Krekelberg, Keerdijk en Meisevoort (het gedeelte N van de Broekstraat; W zijde). De buurtschap ligt voor een klein deel binnen de bebouwde kom van het dorp Gassel. De buurtschap Nieuw-Gassel ligt direct ZW en direct W van het dorp Gassel, ZO van de dorpen Escharen en Velp en de stad Grave, N van het dorp Mill, ZW van de Kraaijenbergse Plassen en het dorp Linden, WNW van het dorp Beers en in de Z nabijheid van de rivier de Maas.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Nieuw-Gassel 42 huizen met 204 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 80 huizen met ca. 200 inwoners.

Reactie toevoegen